Respublikinis projektas ,,Iš vaiko širdelės skamba šeimai dainelė“

Ar esame maži, ar suaugę, šeima mums yra didžiausia vertybė. Nuo vaikystės mus lydi mylintys mamos ir tėčiai, krykštaujantys broliai ir sesės, rūpestingi seneliai, šilti prisiminimai.

Alytaus lopšelis-darželis ,,Nykštukas“ organizavo respublikinį ikimokyklinio ugdymo įstaigų muzikinį projektą ,,Iš vaiko širdelės skamba šeimai dainelė“, skirtą Tarptautinei šeimos dienai paminėti.  
Projekto tikslas – skatinti vaikus dainuoti dainas apie šeimą atskleidžiant savo emocijas ir kūrybinę saviraišką. 

Projekte buvo kviečiami dalyvauti ikimokyklinio ugdymo įstaigų pedagogai, meninio ugdymo (muzikos) mokytojai, ugdytiniai ir jų šeimų nariai. Renginio iniciatorė, meninio ugdymo pedagogė, muzikos mokytoja metodininkė Jolanta Sabonienė ragino projekto dalyvius ne tik dainuoti jau žinomas daineles apie šeimą, bet ir kurti naujas. Smagu, kad  projekte aktyviai dalyvavo ir šeimos nariai, jie, drauge su vaikučiais, dainavo nuotaikingas daineles, kurioms pritarė muzikos instrumentais. 

Dalyvavimas projekte suteikė pedagogams galimybę stebėti kitų dalyvių atsiųstą vaizdo medžiagą bei dalintis gerąja muzikinio ugdymo patirtimi, praplėtė pedagogų profesines kompetencijas ir  praturtino naujomis idėjomis muzikinį ugdymą. 

Džiaugėmės ir gėrėjomės daugiau kaip šešiasdešimties ikimokyklinio ugdymo įstaigų dainininkų pasirodymais. Visus mus suartino muzika ir iš vaiko širdelės skambančios šeimai dainelės.

Muzikos mokytoja metodininkė Jolanta Sabonienė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą