Bus atnaujintos dviejų švietimo įstaigų sporto erdvės

Alytaus miesto savivaldybės tarybai pritarus bus tęsiami Alytaus Dainavos progimnazijos sporto aikštyno rekonstrukcijos darbai, o Alytaus lopšelyje-darželyje „Nykštukas“ bus įrengta lauko žaidimų aikštelė.

Neseniai buvo baigtas pirmasis Dainavos progimnazijos sporto aikštyno atnaujinimo etapas. Jo įgyvendinimo metu buvo įrengta uždara mažoji futbolo aikštelė, bėgimo takas su šuoliaduobe, lauko treniruokliai, krepšinio aikštelė.

Alytaus miesto savivaldybė kreipėsi į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją ir antrojo šio projekto etapo įgyvendinimui gavo 232 tūkst. Eur. Dar 58 tūkst. Eur skyrė ketvirtadienį posėdžiavusi Alytaus miesto savivaldybės taryba. 

Antrojo etapo įgyvendinimo metu Dainavos progimnazijos sporto aikštyne bus įrengta universali lauko teniso, badmintono ir tinklinio aikštelė, gimnastikos aikštelė, lauko stalo tenisas, dvi lauko klases ir atvira mini futbolo aikštė.

Dainavos progimnazijos sporto aikštyne turi galimybę sportuoti ne tik šios progimnazijos mokiniai, bet ir VšĮ futbolo akademijos „Dainava“ vaikai ir profesionalūs sportininkai, futbolo klubo ,,Spartukai“, VšĮ Alytaus sporto ir rekreacijos centro jaunieji sportininkai, lopšelių-darželių „Saulutė“ ir „Pasaka“ mažieji, Dzūkijos mokyklos mokiniai, Dainavos mikrorajono gyventojai.

Alytaus lopšelio-darželio „Nykštukas“ teritorijoje planuojama įrengti 80 m2 lauko žaidimų aikštelę.  Žaidimo aikštelės liejama danga bus pritaikyta žaisti krepšinį ir kitus edukacinius žaidimus. Liejamoje dangoje bus  išlietos žaismingos aplikacijos „Liežuvis“, „Kirminas su raidėmis“, „Laikrodis“, „Šviesoforas“, „Brūkšniai“, „Nugalėtojų pakyla“ ir  emocijas reiškiančios aplikacijos.

Dalį lauko dangos išlaidų įstaiga padengs iš 1,2 % GPM (1000Eur) paramos lėšų. Likusią 6 644,05 Eur sumą iš Alytaus miesto savivaldybės įstaigai planuotų ir jau skirtų lėšų pagal finansavimo šaltinius  – mokymo,  savarankiškoms savivaldybės funkcijoms vykdyti, įmokų už išlaikymą švietimo, socialinės apsaugos ir kitose įstaigose skirtų lėšų.

Alytaus lopšeliui-darželiui „Nykštukas“ taryba pavedė atlikti lauko žaidimų aikštelės projekto parengimo paslaugos ir statybos darbų užsakovo funkcijas. 

AMS, Komunikacijos skyriaus informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą