Mokytojai gavo vidutiniškai 100 eurų didesnius atlyginimus

Mokytojus jau pasiekė atlyginimai už sausį, kurie padidėjo vidutiniškai 12,5 proc. arba apie 100 eurų (po mokesčių). Sprendimai dėl atlyginimų didinimo buvo priimti praėjusiais metais.

Pernai buvo pakeistas Valstybės ir savivaldybių įstaigų darbuotojų darbo apmokėjimo ir komisijų narių atlygio už darbą įstatymas, o  padidinus pareiginės algos pastoviosios dalies koeficientus ir pareiginės algos bazinį dydį, mokytojų, švietimo pagalbos specialistų pareiginė alga nuo sausio 1 d. išaugo 10 procentų, auklėtojų, koncertmeisterių, akompaniatorių – vidutiniškai 11,5 procento, mokyklų vadovaujančių darbuotojų – 19,7 procento.

Be to, šių metų valstybės biudžete numatyta papildomų lėšų apmokėjimui dėl didesnio veiklos sudėtingumo ar darbo krūvio (2,5 procento). Visų šių švietimo darbuotojų atlyginimams didinti 2022 m. valstybės biudžeto projekte numatyta 129,6 mln. eurų.

Nuo sausio taip pat pakilo mokslininkų, aukštųjų mokyklų dėstytojų ir neakademinių darbuotojų atlyginimai. Valstybės biudžeto lėšos šiam tikslui padidintos 12,5 procento arba 28,8 mln. eurų.

Mokyklų ir pedagoginių psichologinių tarnybų švietimo pagalbos specialistų atlyginimai padidinti vidutiniškai 22 proc. jau nuo 2021 metų rugsėjo 1 dienos, kuomet jų pareiginės algos koeficientai sulyginti su mokytojų. Nuo sausio 1 d. jų atlyginimai kilo taip pat, kaip mokytojų – dar 10 proc.

Valstybės biudžeto asignavimai švietimui, mokslui ir sportui šiemet didėja beveik 300 mln. Eur arba 15 proc., lyginant su 2021 m. Numatoma, kad valstybės ir savivaldybių biudžetų išlaidos švietimui sudarys daugiau kaip 3 mlrd. Eur.

Didžioji dalis papildomai skiriamų lėšų – 219 mln. Eur – teks švietimo ir mokslo srities darbuotojų atlyginimams didinti.

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą