Alytaus gyventojai aktyviai laikė Nacionalinį ekonomikos egzaminą



Alytaus miesto ir rajono gyventojai aktyviai tikrinosi savo ekonomikos žinias – neseniai vykusį Nacionalinį ekonomikos egzaminą iš viso laikė 334 krašto gyventojai, daugiausia – moksleiviai. Ypač gausiai ekonomines užduotis sprendė Alytaus Putinų ir Jotvingių gimnazijų bendruomenės.

„Mokiniai labai aktyviai įsitraukė į egzamino laikymą. O tiems, kam pavyko į visus klausimus atsakyti, sakė – oho, nemanėme, kad paprastą klausimą taip sudėtingai galima pateikti. Įdomu, verčia mąstyti,“ – įspūdžiais dalinasi Alytaus Putinų gimnazijos ekonomikos mokytoja Jolita Noruvienė.

Antrą kartą vykusį Nacionalinį ekonomikos egzaminą šiemet iš viso laikė 8000 lietuvių. Jei vertintume dešimtbale sistema šalies gyventojai egzaminą išlaikė penketui. Panašus ir alytiškių rezultatas – dauguma teisingai atsakė į pusę trisdešimties testo klausimų. Galutiniai rezultatai dar skaičiuojami, nugalėtojai bus paskelbti balandžio viduryje.

Sunkiausi Alytaus gyventojams buvo klausimai apie tai, kaip skaičiuojamos socialinio draudimo fondo įmokos ir viešosios gėrybės. Sunkumų nesukėlė klausimas apie pensijų mažėjimo veiksnius, į kurį teisingai atsakė 84 procentai kraštiečių.

„Džiugu, kad Alytaus žmonės domisi ekonomika. Dažnai net nesusimąstome, kad mes patys esame jos dalis, juk ekonomika – tai mokslas apie žmonių bendradarbiavimą ribotų išteklių pasaulyje. Tik ją išmanydami priimsime palankius finansinius sprendimus, suprasime, kaip veikia valdžia. Todėl pagrindinis egzamino tikslas – sudominti, paskatinti domėtis”, – sako egzaminą organizavusio Lietuvos laisvosios rinkos instituto Švietimo centro vadovė Marija Vyšniauskaitė.

Nacionalinį ekonomikos egzaminą organizuoja Lietuvos laisvosios rinkos institutas su LRT. Klausimus rengė visų šalies aukštųjų mokyklų ekonomikos fakultetai, Lietuvos bankas, Finansų ministerija, Valstybinė mokesčių inspekcija, švietėjiškos organizacijos ir ekonomikos mokytojai. Egzaminą globoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Pasitikrinti savo žinias ir spręsti užduotis kiekvienas gali specialioje svetainėje www.ekonomikosegzaminas.lt .

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą