Bendrystė šildo mažųjų ukrainiečių širdis

Balandžio 25 dieną Alytaus Likiškėlių progimnazijos bendruomenė turėjo unikalią progą susipažinti su Ukraina, Šv. Velykų papročiais šioje šalyje. Mokytoja Darina Haijova, padedama mokinių mamoms, kartu su vaikais gamino dekoracijas, ruošė pasirodymus. Renginyje „Mano šalis – Ukraina“  skambėjo ukrainietiškos dainos, buvo skaitomos eilės, vaikai šoko tautinius šokius, mokė lietuvaičius ukrainietiškų žaidimų. Mažieji artistai parodė teatrinę miniatiūrą „Velykų šventė ukrainiečių namuose“, kurioje atskleidė ukrainiečių Velykų papročius ir tradicijas. Buvome pakviesti į improvizuotus ukrainiečių namus, kur ant stalo puikavosi tradicinis velykinis pyragas  - „Paska“ ir velykiniai margučiai. 

Renginyje dalyvavo ir su pasididžiavimų  vaikų pasirodymus stebėjo ne tik bendraamžiai lietuviai, bet ir jų artimieji iš Ukrainos: mamos, močiutės, seneliai. 

Alytaus Likiškėlių progimnazijoje mokosi 16 iš Ukrainos atvykusių mokinių. Skirtingo amžiaus vaikai, atvyko iš įvairių Ukrainos vietovių, tačiau mokydamiesi vienoje klasėje, tapo tarsi viena šeima. Vaikai kartu mokosi, kartu pramogauja, juos sieja bendras tikslas – kuo greičiau sugrįžti į savo šalį, apkabinti tėčius ir  gyventi taip, kaip gyveno iki karo.

Džiaugiamės nuostabia popiete, kurioje patyrėme daug gerų emocijų. Išsiskirstėme linkėdami tikėjimo ir vilties.


Daiva Čepanonienė,
direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą