Švaros akcija Dauguose

Daugų Vlado Mirono gimnazija vykdo daug įvairių projektų. Šįkart du projektai – MEPA, jau penktus metus koordinuojamas anglų kalbos mokytojos Stasės Vitkauskienės, ir „Nepatogaus kino klasė: sisteminio pokyčio link“, koordinuojamas teatro mokytojos Žiedūnės Maldonienės, sujungė savo jėgas ir nutarė inicijuoti švaros akciją Daugų miestelyje.

Balandžio 29 dieną Daugų Vlado Mirono gimnazijos mokiniai ir Daugų bendruomenė buvo kviečiami prisijungti prie akcijos ,,Projektai MEPA ir NEPATOGAUS KINO KLASĖ: SISTEMINIO POKYČIO LINK vienijasi kovoje už švarią Europą!”.

Penktadienio popietę mokiniai ir bendruomenės nariai išėjo į Daugų miestelio gatves ir rinko šiukšles, jas rūšiavo ir svėrė. Renginio pabaigoje buvo suskaičiuota, jog surinkta net 550 kg šiukšlių. Svarbu paminėti, kad kuo nuošaliau nuo Daugų buvo renkamos šiukšlės, tuo jų buvo daugiau. Šiukšlių būta visokių: nuo plastikinių maišelių ir nuorūkų iki televizorių ir automobilių padangų.

Po miestelio gražinimo dalyviai galėjo pasimėgauti ir pasistiprinti ukrainietiškais barščiais bei namine duona ir kartu paaukoti Ukrainai. Renginio metu buvo surinkta net 300 eurų paramos. O MEPA jaunieji ambasadoriai gerokai pasistengė ir prieš renginį nupynė per 300 apyrankių su Ukrainos vėliavos spalvomis, ryšėdami jas visi jautėmės dar labiau suvienyti bendrų tikslų.

Buvo atidaryta ir inkilų edukacinė erdvė, kurioje galima pasigrožėti mokinių sukurtais inkilais bei naudojantis QR kodų nuskaitymo programėle sužinoti apie juose gyvenančius paukštelius. O dieną užbaigė pojūčių spektaklis ,,Ką kalba žemė?‘‘. Tai buvo nepaprasta proga pasinerti ir išgirsti kalbančią žemę ir susimąstyti kokia ji svarbi.

O Žemė mums sako: „Ištiesk man ranką ir drauge eikime per žydinčias pievas“. Kad pievos džiugintų akį ir kad ateinančios kartos galėtų džiaugtis jomis, neapsunkinkime Žemės mėtydami šiukšles ir teršdami ją.

 

Daugų Vlado Mirono gimnazijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą