Pedagogikos studentai ir mokyklos bei savivaldybės kviečiami sudaryti išankstines įsidarbinimo sutartis

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija primena apie nuo šių studijų metų pedagogikos baigiamųjų kursų ir profesinių studijų studentams siūlomą galimybę sudaryti išankstinę sutartį su savivaldybe ar mokykla dėl įsidarbinimo mokytoju. Sutartis pasirašiusiems būsimiems pedagogams valstybė kas mėnesį skirs daugiau kaip 500 eurų tikslines stipendijas.

„Valstybės parama studentams teikiama atsižvelgus į pedagogų poreikį šalies mokyklose, norint juos padrąsinti dirbti regionuose. Ši galimybė naudinga tiek garantuoto darbo ieškantiems studentams, tiek savivaldybėms ir jų mokykloms, kurios siekia pritraukti naujų mokytojų. Todėl kviečiame ir studentus, ir mokyklas, ir savivaldybes aktyviai ieškoti vieni kitų, o universitetus ir kolegijas – talkinti šiose paieškose“, – sako švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė.

Tikslinė 506 eurų per mėnesį siekianti stipendija gali būti skiriama visiems baigiamųjų kursų arba profesinių studijų trūkstamiausių pedagogikos specializacijų studentams, t. y. tiems, kurie siekia tapti matematikos, fizikos, chemijos, biologijos, technologijų, istorijos, geografijos, lietuvių kalbos ir literatūros, pradinio ugdymo mokytojais ar specialiaisiais pedagogais. Stipendiją gali gauti ir valstybės finansuojamų, ir nefinansuojamų pedagogikos bakalauro ir gretutinių studijų studentai bei pedagoginių profesinių studijų studentai.

Stipendija bus skiriama studentams, sudariusiems išankstinę sutartį dėl įsidarbinimo su savivaldybe, savivaldybės arba valstybine mokykla ir įsipareigojusiems baigus studijas ten dirbti ne trumpiau kaip 3 metus per 5 metų laikotarpį ne mažiau kaip 0,7 etato.

Studentai dėl išankstinės įsidarbinimo sutarties sudarymo gali tiesiogiai kreiptis į savivaldybes ar valstybines ir savivaldybės mokyklas. Savivaldybės ir mokyklos skatinamos suteikti besikreipiantiems studentams informaciją apie galimybę sudaryti tokias sutartis ir baigus studijas atidirbti numatytą laikotarpį.

Tiek studentai, tiek juos įdarbinti galinčios mokyklos taip pat kviečiami naudotis laisvų darbo vietų pedagogams duomenų bazės paieškos sistema, kur darbo skelbimai gali būti rūšiuojami pagal tinkamumą paskutinių kursų studentams.

Studentų prašymus gauti tikslinę stipendiją priima Valstybinis studijų fondas. Tai šiemet bus daroma dukart: rugsėjo 1–30 d. bei spalio 5–25 d. Studentai, pateikdami prašymus, kartu turi pateikti ir išankstinę sutartį dėl įsidarbinimo.

Pedagogikos studentams aktuali informacija apie tikslinės stipendijas skelbiama Valstybinio studijų fondo tinklalapyje.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą