Dzūkijos mokykloje nuskambėjo Poezijos pavasarėlis –2023

O eilėraštis – jis tartum laivas,
Uoste paliktas, baltas ir liūdnas,
Jis gyvena, kada tu skaitai jį,
Neskaitai – jo tarytum nebūna.
                               J.Erlickas

Tradiciškai mūsų mokykloje vėl nuskambėjo Poezijos pavasarėlis – 2023. Gegužei besiskleidžiant gražiausiais žiedais ir aromatais, į vidinį mokyklos kiemelį, šalia skulptūros ,,Labas rytas“, sugužėjo gausus mokinių, tėvelių ir mokytojų būrys. Vieni su jauduliu laukė pasirodymo, kiti, saulės spinduliuose besimaudydami, stebėjo pasirodančiuosius – žodžio, muzikos ir šokio kūrėjus. Ši šventė tuo ir ypatinga, nes čia susipina pavasaris, draugystė ir kūryba.

Šventėje susitikome su garbingais  ,,Tėkmės’’ poetais, kurie paskaitė savo eilėraščių, savo eilėmis  nudžiugino ir buvusi mokinė Evelina, kuri kartu su Mangirdu (taip pat buvusiu mokiniu) vedė šventę. Savo kūryba pasidalino ir mokyklos mokytojai Virginijus ir Asta. Pradinių klasių mokinukai padainavo nuotaikingą dainą ,,Čir vir vir pavasaris’’, mokytoja Gintarė su mergaitėmis atliko lietuvių liaudies dainą ,,Šių naktelį per naktelį’’.

Smagiai sukosi rately  pirmokėliai,  rinkdami  ,,Gintarinius riešutus’’, visus pakerėjo spindinti aštuntokė Paulina, kuri šoko rumbą ir sambą. Posmus keitė muzikos garsai: smuiku griežė Simona, akordeonu grojo Nuelis, pianinu – Liepa, ukulėlėmis– Monika ir Paulina. Šventės pabaigoje kiekvienas jaunasis poetas buvo apdovanotas pačių rankomis išleista knygele, kurioje puikavosi visų jaunųjų poetų- šiemet tokių buvo 69- eilės.

Renginio antroje dalyje poezijos posmais  nedrąsiai prabilo į susirinkusiuosius 5-8 klasių mokiniai. Jų eilėse virpėjo nuoširdūs žodžiai Lietuvai, tėvynei, mamai, kalbai, gamtai – gėriui ir grožiui, meilei ir svajonėms. Smagu buvo klausyti jaunųjų poetų. Šiemetiniame Poezijos pavasarėlyje dominavo modernus eilėraštis, kuriame svarbiausia buvo prasmė, o ne eiliavimas.

Šiais metais Poezijos pavasarėlis jau dešimtas. Šią tradiciją mokykloje pradėjo puoselėti lietuvių kalbos mokytoja I. Mažeikienė, prie jos prisijungė ir R. Dudzinskienė. Jos kiekvienais metais suburia vis didesnį būrį jaunųjų poetų,  sudaro vis storesnes Poezijos pavasarėlių knygutes. Smagu, kad turime tokią tradiciją. 

Alytaus Dzūkijos mokyklos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą