Butrimonių ir Simno gimnazijų mokiniai lankėsi Alytaus kolegijoje

Gegužės 17 d. Butrimonių ir Simno gimnazijų informacinių technologijų mokytojos ir Jaunųjų informatikų akademijos dėstytojos Jonė Poliakienė, Danguolė Kavaliauskienė, Danutė Česynienė kartu su savo gimnazistais, kurie šiais mokslo metais buvo pasirinkę ir mokėsi pagal Alytaus kolegijos Jaunųjų informatikų akademijos IT NVŠ mokymo programas, atvyko į Alytaus kolegiją Informacijos ir ryšių technologijų fakultetą, čia įvyko baigiamasis atsiskaitomasis mokslo metų NVŠ renginys, buvo pristatyta jų veikla, rezultatai.

Programoje „Pirmoji pažintis su universalia programavimo kalba C++“ dalyvavo 19 Butrimonių gimnazijos mokinių. Jų grupei vadovavo Jonė Poliakienė. Visus mokslo metus jie atsakingai mokėsi, diskutavo, bendradarbiavo, mokėsi vieni iš kitų, išbandė ir kitas veiklas, dalyvavo # Switch! renginyje, buvo išvykę į Varšuvos Koperniko mokslo centrą.

Šiais mokslo metais Jaunųjų informatikų akademijos Simno centre 32 gimnazistai mokėsi net pagal tris NVŠ IT mokymo programas. Užsiėmimus vedė Danguolė Kavaliauskienė, ji dirbo pagal dvi programas „Pirmoji pažintis su universalia programavimo kalba C++“ ir „Algoritmų analizė ir programų rašymas C++ kalba (II lygis)“ ir Danutė Česynienė pagal programą „Konstravimas ir programavimas su Scratch ir VEX IQ“. Jaunieji programuotojai užsiėmimų metu mokėsi sudėtingiau programuoti C++ kalba, diskutavo sudarydami algoritmus, analizavo savo ir kitų rašomas programas, dalyvavo Lietuvos mokinių informatikos olimpiadoje, vyko į KTU, kur mokėsi montuoti TV laidą bei kurti Android programėles. Simno gimnazijos JIA gimnazistai turi galimybę konstruoti ir programuoti VEX IQ robotų pagalba. Gimnazija turi keturis VEX IQ komplektus, du VEX EDR robotus, žaidimų įrangą ir areną. Ypatingai įdomu buvo stebėti Danutės Česynienės mokinių sukurtus baigiamuosius projektus – robotus.

Visiems gimnazistams buvo įteikti diplomai su pagyrimu, diplomai ir pažymėjimai bei asmeninės dovanėlės, ypatingai pasižymėję mokiniai buvo apdovanoti specialiais prizais.

Mokslo metai buvo užbaigti visiems akademijos gimnazistams surengta įdomia ir labai naudinga ekskursija po Alytaus kolegijos regioninį technologijų centrą.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą