„Gamtos Kengūros“ nugalėtojų kelionė į Estiją

Miroslavo gimnazijos 4 klasės mokinė Paulina Berškytė ir penktokė Sandra Babarskaitė dalyvavo Vaikų kūrybinės iniciatyvos fondo organizuotame konkurse (VKIF) ,,Gamtos Kengūra 2017“.

Jos labai gerai atliko pateiktas užduotis, todėl apdovanotos Auksinės Kengūros diplomais. Mergaitės buvo pakviestos atlikti Lyderių turo užduotis. Paulina pasirinko tiriamąjį darbą „Ugnikalnio išsiveržimas“, o Sandra tyrimo metu siekė išsiaiškinti medžio amžiaus bei aukščio priklausomybę ir rinkosi užduotį „Medžių tyrimas“. Šiuos tiriamuosius darbus mokinės kruopščiai atliko, apibendrino, nuosekliai ir išsamiai aprašė bei pateikė išvadas.

Mokinių darbai buvo puikiai įvertinti: mergaitės tapo Lyderių turo nugalėtojos ir buvo apdovanotos Lyderių turo diplomais ir kelione į Estiją, kuri vyko šių metų birželio 8–11 dienomis. Mergaitės viešėjo Estijos sostinėje Taline, vaikštinėjo po senamiestį, žavėjosi gotikos stiliaus ir baroko bei klasicizmo epochų pastatais, aplankė kelias bažnyčias. Taip pat keltu kėlėsi į didžiausią Estijos salyno salą Saremą, lankėsi jos sostinėje Kuresarėje. Mokinėms labai patiko Saremos gamta, Talino grožis. Sandra ir Paulina namo parsivežė daug įspūdžių ir gerų emocijų.

Mergaičių mokytojos Laimutė Gražulienė ir Reda Kančienė bei visa gimnazijos bendruomenė džiaugiasi ir didžiuojasi šių jaunųjų gamtos tyrėjų nuveiktais darbais bei laimėjimais.

 

Miroslavo gimnazijos informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą