Už pasiekimus moksluose įvertina alytiškė: noriu savo ateitį kurti Lietuvoje


Iš Alytaus kilusi aštuoniolikmetė Miglė Pašvenskaitė mokslams negaili nei laiko, nei energijos. Merginos pastangos buvo įvertintos – už pažangų mokymąsi lietuviškas prekybos tinklas „Maxima“ alytiškei įteikė „Šimtmečio Maximalisto“ stipendiją. Moksleivė teigia, kad stipendija primena, kiek daug jėgų ji įdėjo ir džiugina – jos pastangos buvo įvertintos.
16 metų iš eilės gabius ir talentingus Lietuvos vaikus remiančio prekybos tinklo „Maxima“ vadovė Kristina Meidė šventinį vakarą apdovanojusi šiemetinius „Maximalistus“ linkėjo jiems atkaklumo ir drąsos. „Visi jūs jau rašote savo pirmąsias eilutes kito Lietuvos šimtmečio istorijoje. Jūsų pasiekimai ir atkaklumas įkvepia ne tik bendraamžius, bet ir suaugusius. Tad šiandien linkiu jums – puoselėkite savo talentus, stiprinkite gabumus, nesustokite siekdami savo tikslų. Nepasiduokite, kai kelyje į pergalę bus sunkių momentų, būkite drąsūs ir veržlūs. Eikite pirmyn, siekite nepasiekiamo, nes būsimas Lietuvos šimtmetis jau yra jūsų rankose“, – apdovanojimų vakarą moksleivius sveikino rekordinį, net 60 000 eurų, stipendijų fondą įsteigusio, lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ generalinė direktorė Kristina Meidė.
Ateitis – Lietuvoje
M. Pašvenskaitė kiekvieną dieną kruopščiai dėliojasi dienotvarkę: „Kai nori, tai viską spėji. Kai tiki savo tikslais, viskam randi laiko“.
Prekybos tinklo „Maxima“ įsteigtą stipendiją mergina ketina taupyti ir skirti būsimiems mokslams. M. Pašvenskaitė įsitikinusi – baigusi mokyklą pasirinks studijas Lietuvoje: „Esu didelė patriotė ir savęs studijuojančios užsienyje neįsivaizduoju. Noriu likti Lietuvoje“. Paskutinių klasių moksleivė ketina rinktis medicinos mokslus bei svarsto apie sporto medicinos pakraipą.
Pasakodama apie tai, kaip jai pavyko pasiekti aukštų rezultatų, mergina pirmiausiai išskiria savo požiūrį: „Mėgaujuosi tuo ką darau Daugiausiai dėmesio skiriu tiems mokslams, kurie man patinka. Juos ir pasirinkau, kaip pagrindinius. Sakoma, kad reikia daryti tai, kas patinka ir būsi laimingas. Taip pat yra posakis: „Dirbk mėgstamą darbą ir tau nereikės dirbti“. Tikiu, kad ir moksluose galioja tas pats principas“, – sako stipendijos laimėtoja.
Vertina suteiktas galimybes
M. Pašvenskaitė sako, jog prie to, ką pasiekė labai prisidėjo jos tėvai: „Manau, visų pirma reikėtų padėkoti tėvams, kurie man sudarė galimybes mokytis ir daryti tai, kas patinka. Reikia daug ramybės, tylos, kad galėčiau susikaupti ir niekas neblaškytų. Dėkoju tėvams už tai, ką turiu“.
Nacionalinė moksleivių skatinimo programa „Lietuvos Maximalistai“, kurios globėja – Švietimo ir mokslo ministerija, išaugo iš dviejų anksčiau „Maximos“ vykdytų švietimo paramos programų. Jos tikslas – stipendijomis paskatinti gabius ir talentingus šalies vaikus siekti užsibrėžtų tikslų bei puoselėti savo talentus. Šiais metais „Maxima“ talentingiems ir pažangiems šalies moksleiviams skyrė rekordinį, net 60 000 eurų, stipendijų fondą. „Maximalistų“ alumnais yra tokie žinomi, Lietuvą garsinantys, sportininkai ir menininkai kaip Giedrius Titenis, Martynas Levickis, Evelina Sašenko ir daugelis kitų.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą