Pasitarti su mokesčių specialistais tapo dar paprasčiau

Kauno apskrities valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad mokesčių informacijos centro telefonu 1882 asmeninių konsultacijų pageidaujantys gyventojai ir įmonės jas galės gauti kur kas paprasčiau ir greičiau, jei pasinaudos naujomis VMI tapatybės nustatymo pagal telefoną ir skambučių užsakymo paslaugomis. Mano VMI puslapyje atpažinimą pagal unikalų telefono numerį užsisakiusiems mokesčių mokėtojams bus teikiama pirmenybė gauti konsultacijas, o skambučio užsakymo paslauga leis pasirinkti pageidaujamą konsultacijos telefonu laiką.

Kad gautų asmenines konsultacijas telefonu 1882, siekiant užtikrinti duomenų apsaugą, mokesčių mokėtojai turi būti atpažįstami. Iki šiol skambinantys turėjo atsakyti į tapatybę nustatyti leidžiančius kontrolinius klausimus arba galėjo nurodyti specialiai jiems sukurtą PIN kodą.

Nuo šiol klientams nebereikės įsiminti ir skambinant nurodyti PIN kodų ar atsakyti į klausimus. Skambinantysis bus atpažįstamas tiesiog pagal jo telefono numerį, jei jis Mano VMI puslapyje aktyvuos autentifikavimo telefonu paslaugą. Tai leis greičiau suteikti asmenines konsultacijas, dėl to trumpės ir bendra konsultacijų laukimo trukmė. Atpažinimą unikaliu telefono numeriu galima užsisakyti prisijungus prie Mano VMI, skiltyje „Nustatymai", paspaudus „Keisti kontaktus" - „Identifikavimo informacija".

Skambučio užsakymas ypač aktualus tuomet, kai paskambinus mokesčių informacijos centro telefonu 1882 visi VMI konsultantai yra užimti. Asmuo gali užsisakyti VMI konsultantų atskambinimą jam patogiu laiku. Tą galima padaryti prisijungus prie Mano VMI. Dešiniajame kompiuterio ekrano kampe apačioje reikia paspausti „konsultanto" ikonėlę ir pasirinkti langą „Užsakykite skambutį". Atskambinimo paslauga galima tik į mobilaus telefono numerį.

Be šių naujovių gyventojai Mano VMI gali išbandyti ir pokalbį su konsultantu internetu (chat). Ši bendravimo su klientais priemonė testuojama, todėl gyventojai kol kas gali konsultuotis apie pažymų ir dokumentų užsakymą, veiklos sustabdymą. Ateityje konsultacijų temų sąrašas bus plečiamas.

Visą informaciją mokesčių klausimais gyventojai ir įmonės gali gauti paskambinę trumpuoju Mokesčių informacijos centro telefonu 1882 ar apsilankę VMI interneto svetainėje www.vmi.lt. Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

VMI informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą