Delfinai ir džiugina, ir gydo: ledus įsigyjančių „Maxima“ pirkėjų dovana 15-ai šeimų – delfinų terapija

 

Moksliniais tyrimais įrodyta, kad bendravimas su delfinais ne tik džiugina, bet ir padeda žmonių savijautai, gerina pažinimo ir socialinius įgūdžius. Dėl šios priežasties jau antrą kartą vykdoma socialinė akcija, kurios finale 15–ai šeimų, auginančių vaikus su specialiaisiais poreikiais, bus padovanota delfinų terapija. Visą vasarą lietuviškame prekybos tinke „Maxima“ perkant ledus „Klasika“ bus galima prisidėti prie vaikų, kuriems to išties reikia, savijautos gerinimo.

Lietuvos jūrų muziejaus Delfinų terapijos centre jau nuo 2001 m. rengiami bendravimo su delfinais užsiėmimai, skirti žmonėms su fizine, protine negalia, sergantiems neurologinėmis ligomis, patyrusiems psichoemocines traumas. Nors ši programa nepakeičia tradicinės medicinos, tačiau tėvų ir vaikų atsiliepimai byloja apie jos teikiamą realią naudą.

„Džiaugiamės galėdami jau antrą kartą prisidėti prie pagalbos tiems vaikams, kuriems delfinų terapijos labiausiai reikia. Praėjusių metų uždarymo renginys įrodė, jog terapija tikrai veikia – šeimos buvo išties laimingos. Be galo jautru matyti besidžiaugiančius tėvus ir jų vaikus“ – sako lietuviško prekybos tinklo „Maxima“ generalinė direktorė Kristina Meidė.

Jau po pirmo užsiėmimo gerėja vaikų motorika, žvilgsnio sutelkimas, koordinacija, jie ima labiau savimi pasitikėti ir mokosi įveikti įvairias baimes. Todėl, pasak bendrovės „Premia KPC“ generalinio direktoriaus Alvydo Malakausko, ir šiemet bus atsigręžiama į tas šeimas, kurioms labiausiai trūksta dėmesio ir pagalbos.

„Nemažai šeimų mūsų šalyje augina vaikus su specialiaisiais poreikiais. Gaila, kad Lietuvoje nedaug apie tai kalbama ir integracija nėra tokia sklandi. Tokios šeimos susiduria su daugybe iššūkių, o delfinų terapija – vienas iš būdų pagerinti šių vaikų būklę. Kadangi ne visos šeimos turi finansines galimybes tokią terapiją suteikti savo vaikui, kviečiame žmones prisijungti prie mūsų akcijos ir drauge suteikti vaikams nepakartojamą dovaną“, – kalbėjo A. Malakauskas.

Kaip rodo daugiametė Lietuvos jūrų muziejaus patirtis, delfinų terapija labai svarbi tiems, kurie serga psichikos ir elgesio arba nervų sistemos ligomis. Trejus metus vykdytas tyrimas įrodė ir teigiamą įtaką vaikų su autizmo sutrikimu psichosocialinei reabilitacijai – daugiau nei 80 proc. dalyvavusių vaikų jautė žymų pagerėjimą.

Tyrinėjant delfinų asistuojamos terapijos poveikį žmonėms po hemoraginio smegenų insulto nustatyta, kad terapinį poveikį raidos sutrikimus turintiems vaikams labai ženklus poveikis buvo matomas jaunesnėje nei 7 metų vaikų amžiaus grupėje. Tai dar kartą patvirtina, kad ankstyvoji intervencija ir visapusė pagalba vaikui ir šeimai yra kritinė ankstyvuoju periodu.

Akcijos „Tau – ledai, o jiems delfinų pagalba“ taisyklės labai paprastos – tereikia birželio 3 – rugpjūčio 31 d. „Maxima“ parduotuvėse įsigyti ledų „Klasika“ vafliniuose puodeliuose ir rugsėjo mėnesį net 15–ai šeimų bus padovanota delfinų terapija.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą