Alytaus „Karjeras“ – populiariausios ateities specialybės

Kovo 2 d. vyko pirmasis šiais metais regioninio karjeros centro „Karjeras“ posėdis, jame dalyvavo Alytaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė, VšĮ „Investuok Lietuvoje“ atstovė Akvilė Naginionytė, Alytaus miesto savivaldybės, Jaunimo reikalų departamento ir Užimtumo tarnybos prie SADM atstovai, gimnazijų karjeros konsultantai ir kiti svečiai.

Alytaus regioninis karjeros centras „Karjeras“ ir toliau sėkmingai vykdo moksleivių individualias konsultacijas karjeros klausimais bei skatina jų verslumą. Posėdžio metu „Karjero“ komandos narė Jolanta Griškonienė pristatė „Karjero“ veiklos rezultatus ir kliento portretą. Pastebėta, kad dažniausias „Karjero“ lankytojas yra antros gimnazijos klasės moksleivis. VšĮ „Investuok Lietuvoje“ atstovė Akvilė Naginionytė kalbėjo apie aktualių specialybių poreikį Alytaus mieste. Atliktų tyrimų duomenimis, populiariausia ir labiausiai darbdavius dominanti specialybė šiuo metu yra mechatronika. Stebima auganti šių inžinerijos pramonės specialybių darbuotojų paklausa: elektronikos ir automatikos specialistų (inžinierių, CNN staklių programuotojų, operatorių), gamybos technologų, procesų ir mechanikos inžinierių, robotikos specialistų, projektuotojų bei konstruktorių. Akvilė pasidžiaugė, kad Alytus turi stiprią profesinę mokyklą bei kolegiją, kur gali ruošti specialistus, reikalingus ateities pramonei.

Mero pavaduotoja Jurgita Šukevičienė posėdžio dalyvius supažindino su Alytaus kolegijos suteikiamomis galimybėmis ir būsimomis universitetinėmis magistrantūros studijomis. Švietimo ir sporto skyriaus atstovė Rasa Kuckailienė pristatė Alytaus miesto savivaldybės profesinio orientavimo mokymo 2020–2024 m. bendrojo ugdymo mokyklose tvarkos aprašą, o „Karjero“ valdybos narė Dalia Kavolynienė papasakojo renginio „Studijos 2020“ patirtį ir įspūdžius.

Posėdžio metu taip pat buvo aptarti didesnio verslininkų įsitraukimo į jaunimo šešėliavimą, praktiką ar įdarbinimą klausimai. Kitas „Karjero“ posėdis vyks balandžio 27 d. Alytaus miesto savivaldybėje, į jį planuojama kviesti verslininkus, su kuriais pasirašyti bendradarbiavimo susitarimai. Šiuo metu „Karjeras“ yra pasirašęs 15 bendradarbiavimo susitarimų su įmonėmis.

Tikimės glaudaus tarpinstitucinio bendradarbiavimo, sprendžiant jaunimo profesinio orientavimo klausimus.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą