„TikoTiks“ kviečia nuotoliniu būdu mokytis naudingų dalykų

Karantinas - geriausias metas mokytis rūšiuoti. Daug laiko praleisdami namuose galime bent mažą dalį jo skirti rūšiavimui, o reikiamų žinių galima įgyti ir nuotoliniu būdu – tokią galimybę suteikia Alytaus regiono aplinkosauginio ugdymo ir pakartotinio atliekų panaudojimo centras „TikoTiks“.
„Mūsų centro veikla karantino metu anaiptol nesustojo, tiktai bendravimas su besidominčiais rūšiavimu vyksta nuotoliniu būdu. Bendradarbiaudami su regiono ugdymo įstaigomis, nusprendėme rengti nuotolines pamokas ekologinėmis temomis“, - sakė Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro Aplinkosauginio ugdymo ir pakartotinio naudojimo padalinio vadovė Agnė Jučienė.
Pamokų temos, atitinkančios moksleivių poreikius, iš anksto aptariamos ir suderinamos su „TikoTiks“ centro specialistais, kurie jau pasiruošę rengti ekologines pamokas ir kviečia ugdymo įstaigas: kreipkitės!
Pirmoji nuotolinė pamoka buvo surengta Prienų Ąžuolo progimnazijos pirmokams, kurie mokytojos Vaidos Skaisgirienės paraginti namuose sėjo ir augino įvairius augalus. Juos daigino popieriniuose kiaušinių dėkluose, sodino į ekologiškus, iš suyrančių medžiagų pagamintus puodelius arba įvairius indelius nuo jogurto ar grietinės.
Tai darydami, vaikai įsitikino, kad nebūtina pirkti naujų daigyklų ar vazonų daigams, o nuotolinės pamokos metu sužinojo, kaip rūšiuoti pakuočių atliekas, kaip jas kompostuoti žaliąsias, kaip vengti atliekų susidarymo.
„Pirmoji ekologinė pamoka buvo kupina ir gerų emocijų, ir naudingos patirties. Vaikai yra labai imlūs ir žingeidūs, juos domina atliekų rūšiavimas, daiktų panaudojimo antrą kartą galimybės ir, žinoma, aplinkos saugojimas bei tvarus vartojimas“, - sakė nuotolines pamokas rengianti Aplinkosauginio ugdymo specialistė Vaida Undzėnienė.
Nuotoliniu būdu rengiamų pamokų tikslas – ugdyti atsakingą vaikų požiūrį į aplinką ir rūšiavimo įgūdžius, kad vaikystėje susiformavę jie išliktų visam gyvenimui.
Tuo tikslu „TikoTiks“ centras organizavo ir aplinkosauginių paveikslų konkursą „Išgirsk Žemės balsą“. Dėl su karantinu susijusių pokyčių šis konkursas pratęsiamas iki mokslo metų pabaigos.
Konkurso organizatoriai kviečia Alytaus regiono 5-12 klasių moksleivius kurti paveikslus, panaudojant įvairias atliekas, pvz. tekstilės atraižas, nereikalingas sagas, stiklo, keramikos šukes, senus laikraščius bei žurnalus, kosmetikos - nagų lako, akių šešėlių, lūpdažių – ir kitų likučius.
Paveikslų nuotraukas reikia siųsti adresu agne.juciene@alytausratc.lt. Prie nuotraukų turi būti nurodyta paveikslo sukūrusio asmens vardas, pavardė, grupės/įstaigos pavadinimas (jei paveikslą kuria autorių grupė), kontaktai bei trumpas aprašymas, kokios medžiagos buvo panaudotos paveikslui sukurti.
Atsiųstus paveikslus įvertinusi vertinimo komisija išrinks tris konkurso laimėtojus, kuriems bus įteikti dovanų kuponai apsipirkti „Greenpeace“ tekstilės gamybos standartus atitinkančios Lietuvos įmonės parduotuvėje, o jų sukurti paveikslai bus pakabinti pakartotinio daiktų paruošimo naudoti „TikoTiks“ centre.


ARATC inf.

Komentarai

  • Keisha Ocean
    prieš 51 minučių
    Mano santuoka susiklostė taip gerai, kai staiga mano vyras pradėjo papildomus vedybinius reikalus su savo sekretore ir kai sužinojau, kad jis nebegrįžta namo. Aš pradėjau ieškoti pagalbos, nes negaliu auginti vaikų vienas, ir tada aš sutikau visagalį gydytoją Ilekhojie, kuris liepė man nesijaudinti ir kad jis ketina atkurti mano santuoką. Taip jis padarė rašybą ir mano vyras priėjo prie manęs maldaudamas, kad visas mano darbas buvo padarytas už nugaros. Ačiū visagaliui dr. Ilekhojie. Tu esi tavo žodžių žmogus!

    El. Paštas; gethelp05@gmail.com ir paskambinkite arba „WhatsApp“ jam telefonu +2348147400259
  • María José Alvaro
    prieš 6 minučių
    I had run my own business for years and had built up a tidy sum in savings for retirement, I planned to use the money to buy a mortgage-free bungalow for my family to live out the rest of our days. In a bid to top-up those savings, I was drawn into investing online - a move into cryptocurrency trading that left me at the mercy of suspected fraudsters and drained my life savings.I was very upset because I have lost my life savings and my plans, but all thanks to MYSTERIOUS HACKER, who help me to recover all my money back, am so happy now, please lets trade carefully, If you have similar problem you can contact MYSTERIOUS HACKER on : mysterioushack666@cyber-wizard.com they are professionals and 100% reliable.

Parašykite komentarą