Baltijos kelio 30-mečiui paminėti organizuojamas automobilių žygis per tris Baltijos šalis

Siekdamas ypatingai paminėti jubiliejinius Baltijos kelio metus, VšĮ „Jeep Club Lithuania“ kviečia visus Lietuvos, Latvijos ir Estijos gyventojus, automobilių, motociklų fanus, klubus, visus kas turi tvarkingą transporto priemonę, į tarptautinį žygį per tris Baltijos šalis ir kartu atkartoti Baltijos kelią bei jo pagrindinę idėją – laisvę, vienybę ir brolybę. Žygis prasidės rugpjūčio 23 d. Vilniuje ir Taline.

Žygį Lietuvoje globoja Lietuvos Respublikos Vyriausybės kanceliarija ir Vilniaus miesto savivaldybė.

„1989 m. rugpjūčio 23 d. stovėjome visi kartu susikibę rankomis lietuviai, latviai, estai. Vardan mūsų laisvės, mūsų ateities, mūsų vaikų ateities. Buvau vos 14 - metų, bet iki šiol pamenu tą vienybės jausmą, kurį norisi ir dabar pajusti. Baltijos kelio 30-mečio žygis yra padėka visiems kovojusiems už mūsų visų laisvę, todėl kviečiame vienytis iš švęsti šią progą kartu”, – sako VšĮ „Jeep Club Lithuania“ prezidentas Nerijus Laurinaitis.

Baltijos kelio 30-mčiui paminėti skirtas tarptautinis automobilių ir motociklų žygis prasidės vienu metu dvejose sostinėse – Vilniuje ir Taline. Ypatingai, tautine atributika papuošti 30 automobilių iš Vilniaus, Katedros aikštės, 9 val. pajudės Talino link. Iškilmingos ceremonijos metu juos išlydės Lietuvos Respublikos Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis ir Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius. Tuo pačiu metu iš Talino, nuo Hermano bokšto, Vilniaus link pajudės kiti 30 automobilių. Bendras susitikimas įvyks Rygoje, kur 14 val. 40 min. centrinėje miesto aikštėje žygio dalyvius sutiks Latvijos, Rygos valdžios atstovai, Latvijos lietuvių bendruomenė, Lietuvos ambasadorius Latvijoje bei kiti garbingi svečiai. Prie šių automobilių, važiuojančių nuo Vilniaus ir Talino, numatytuose taškuose prisijungs kiti auto/moto fanai, savivaldybių atstovai bei norintys dalyvauti pavieniai dalyviai. Tikimasi ne tik atkartoti Baltijos kelią bet ir „Factum“ agentūroje užregistruoti jubiliejinį Baltijos kelio 30-mečiui skirtą rekordą.

„Buvau ką tik baigusi studijas. Važiavom su draugu autobusu link jo gimtinės. Puikiai žinodami, kad autobusas sustos kur ras tuščią grandinės dalį. Nes riedėjom link Latvijos ir visur pakelėj stovėjo susikibę rankomis žmonės. Nerealus vaizdas ir jausmas... Norėčiau pajusti vėl tą vienybės, gerumo jausmą, suvokimą, kad mes kartu galim viską...“ atsiminimais dalinasi TV laidų vedėja, renginių organizatorė Daiva Tamošiūnaitė.

19 val. žygio dalyviai, atvykę iš Talino, finišuos Vilniuje, kur bus iškilmingai sutikti Katedros aikštėje, šventinio koncerto metu. Tuo pačiu metu grupė iš Vilniaus finišuos Taline. Juos iškilmingai pasitiks vietos valdžios atstovai, Estijos lietuvių bendruomenė, Lietuvos ambasados atstovai bei kiti garbingi svečiai.

Baltijos kelio 30-mečiui paminėti skirto žygio metu šalys įteiks viena kitai simbolines dovanas – šalių ir sostinių vėliavas. Bus giedami himnai.

Renginio pagrindinis partneris – draudimo bendrovė „If“ – prisideda prie organizatorių ir kviečia kartu švęsti Baltijos kelio jubiliejų. „Galimybė prisidėti prie istorinio įvykio paminėjimo mūsų bendrovei svarbi ir simboliška keliais apsektais. Remdami šį renginį prisidedame, kad istorinė data būtų paminėta deramai ir su pagarba. Baltijos tautų vienybę stiprinantis renginys įprasmina ir mūsų veiklos principą – mūsų bendrovė visose Baltijos šalyse veikia kaip viena komanda, todėl šių trijų valstybių bendradarbiavimas mums ypač artimas ir reikšmingas“, – sako „If“ vadovė Lietuvoje Žaneta Stankevičienė.

Žygio metu visi kviečiami automobilius pasipuošti specialiai Baltijos kelias 30-mečio minėjimui paruošta atributika. Vieningas automobilių puošimas reikalingas, siekiant užfiksuoti jubiliejinį rekordą.

Visi norintys dalyvauti, kviečiami registruotis www.baltijoskelias30.lt;
Kontaktai dėl papildomos informacijos: Tel. +370 679 33331; E-mail - JCL@JCL.LT.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą