Vištiena su apelsinais ir spanguolėmis: darbo mažai, o rezultatas – nuostabus
Jei kepsite vištieną, kaip siūlau šiame recepte, su apelsinais, spanguolėmis ir ekologišku sultiniu, pasieksite maksimalų rezultatą įdėdami minimaliai darbo – mėsa bus tokia sultinga ir minkšta, kad vien pažvelgus į ją nersis nuo kaulo.
O ir gurmaniško padažo tuo pat metu pasigaminsite.
Viščiuko ketvirčiai, kepti su apelsinais ir spanguolėmis
Reikės:
4 viščiuko ketvirčių
rozmarino šakelės
1 kubelio ekologiško daržovių sultinio
1 česnako galvutės
2 svogūnų
2 cinamono lazdelių
1 apelsino
2 saujų spanguolių
druskos
juodųjų pipirų
Kaip gaminti
Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Druska ir pipirais ištriname viščiuko ketvirčius ir dedame juos į skardą. Šalia dedame perpus perpjautą česnako galvutę, ketvirčiais pjaustytus svogūnus ir apelsinus, rozmarino šakelę, cinamono lazdeles, beriame spanguoles.
Pasigaminame sultinį – 1 ekologiško sultinio kubelį užpilame verdančiu vandeniu ir gerai išmaišome. Supilame sultinį ant mėsos (turėtų iki pusės apsemti mėsą) ir dedame į orkaitę 40–50 minučių.
Jei praėjus šiam laikui viščiuko odelė nebus apskrudusi, dar 5–7 minutėms įjungiame grilio režimą.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra