Vištiena su apelsinais ir spanguolėmis: darbo mažai, o rezultatas – nuostabus

Jei kepsite vištieną, kaip siūlau šiame recepte, su apelsinais, spanguolėmis ir ekologišku sultiniu, pasieksite maksimalų rezultatą įdėdami minimaliai darbo – mėsa bus tokia sultinga ir minkšta, kad vien pažvelgus į ją nersis nuo kaulo.

O ir gurmaniško padažo tuo pat metu pasigaminsite.

Viščiuko ketvirčiai, kepti su apelsinais ir spanguolėmis

Reikės:

4 viščiuko ketvirčių

rozmarino šakelės

1 kubelio ekologiško daržovių sultinio

1 česnako galvutės

2 svogūnų

2 cinamono lazdelių

1 apelsino

2 saujų spanguolių

druskos

juodųjų pipirų

Kaip gaminti

Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių. Druska ir pipirais ištriname viščiuko ketvirčius ir dedame juos į skardą. Šalia dedame perpus perpjautą česnako galvutę, ketvirčiais pjaustytus svogūnus ir apelsinus, rozmarino šakelę, cinamono lazdeles, beriame spanguoles.

Pasigaminame sultinį – 1 ekologiško sultinio kubelį užpilame verdančiu vandeniu ir gerai išmaišome. Supilame sultinį ant mėsos (turėtų iki pusės apsemti mėsą) ir dedame į orkaitę 40–50 minučių.

Jei praėjus šiam laikui viščiuko odelė nebus apskrudusi, dar 5–7 minutėms įjungiame grilio režimą.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą