Tobulo dešrainio paslaptis – traškios ir sultingos dešrelės: dėl šios gudrybės mėsa tolygiai apskrus ir nesusprogs
Kai ruošiatės į gamtą, nepamirškite pasiimti pakelio mėgstamų dešrelių ir minkštų bandelių. Štai kaip paruošti dešrainius lauke pagal „The New York Times“ receptą.
Beveik traški, sultinga ir pikantiška dešrelė – dešrainių gamyba neturi būti sudėtinga. Tačiau svarbu atsiminti kelis esminius dalykus, kad dešrelės neišdžiūtų ir nesudegtų. Pirma – leiskite liepsnai nuslopti, kad grotelių karštis būtų tolygesnis. Tai padės išvengti dešrelių plyšimo ir leis dūmams išsisklaidyti. Antra – dėkite dešreles lygiagrečiai grotelių strypams. Taip daugiau jų paviršiaus liesis su karščiu ir jos tolygiau apskrus.
Tobulai iškeptam dešrainiui priedai gali būti minimalūs – vos keli padažai – arba tokie, kokius leidžia jūsų vaizduotė, rašo nv.ua.
Reikės:
4 šaukštų nesūdyto sviesto, 4 aguonų sėklomis pabarstytų dešrainių bandelių, 4 jautienos dešrelių (geriausia ilgesnės, kad atitiktų bandelės ilgį), Geltonųjų garstyčių, ¼ puodelio saldžių raugintų agurkėlių, 1 mažo balto smulkiai supjaustyto svogūno, 1 mažo reikelėmis pjaustyto pomidoro, 4 išilgai supjaustytų raugintų agurkų, 4–8 nedidelių žaliųjų aitriųjų paprikų, druskos.
Rekomenduojami pagardai:
kečupas, garstyčios, padažai, smulkintas baltas svogūnas.
Dešrainių gaminimo būdas:
Įkaitinkite grilį. Nustatykite dujinį grilį ant vidutinio kaitrumo arba palaukite, kol medžio anglys nustos degti liepsna. (Patikrinimui pabandykite išlaikyti ranką virš grotelių 6–7 sekundes.) Anglis paskirstykite tik vienoje grilio pusėje arba išjunkite vieną degiklį, kad kita pusė liktų neįkaitusi. Dėkite dešreles ant įkaitusios grilio pusės, lygiagrečiai grotelių strypams, palikdami bent 2 cm tarpą tarp jų. Kepkite sukdami kas minutę, kol jos taps elastingos ir gražiai apskrus (apie 6–10 min.). Jei naudojate dujinį grilį – uždenkite dangtį. Perkelkite dešreles į neįkaitintą grilio pusę. Bandelių vidų trumpai paskrudinkite virš kaitros apie minutę. Sudėkite dešreles į bandeles ir pagardinkite mėgstamais priedais. Dešrelės labai lengvai plyšta ant grilio. Kad to išvengtumėte, prieš kepdami subadykite jas šakute iš visų pusių arba pašildykite vandenyje, o tada greitai apkepkite ant grilio 1–2 minutes.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra