Trapūs sausainiai „Žiedeliai“ – juos pagamins net vaikai

Kitaip ir būti negali. Kai atvažiuoja anūkė Godutė, vienas iš klausimų būna: „Ką, močiute, šiandien gaminsime?“

Šįsyk aš jai padaviau savo receptų knygelę ir leidau rinktis. Kiek receptų Godutei patiko, kaip jos akytės įdėmiai skaitė receptus nuo keksiukų iki tortų...

Pradžioje norėjo gaminti spurgas, bet vėliau radusi „Žiedelių“ receptą tvirtai bakstelėjo pirštuku ir pasakė: „Šiandien gaminsime šituos“.

Nieko kito nebeliko, kaip raitotis abiems rankoves ir kibti į darbą. 

O dabar dalinuosi su jumis trapių, gardžių  receptu.

Reikės:

200 g sviesto,

150 g cukraus,

1 kiaušinio,

400 g miltų,

1 a. š. kepimo miltelių,

1 a. š. vanilinio cukraus.

Papildomai reikės:

smulkintų riešutų,

kiaušinio plakinio.

Kaip gaminti 

Sviestą supjaustykite nedideliais gabaliukais, rankomis sumaigykite, sumaišykite su cukrumi, kiaušiniu.

Į masę berkite persijotus miltus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrumi.

Masę gerai išminkykite (tešla minkšta ir nelimpa prie rankų), susukite į plėvelę ir dėkite pusvalandžiui į šaldytuvą.

Po to tešlą iškočiokite ir formele išspauskite apskritimus (apie 5-6 mm storio, mano formelės diametras – 9 cm, vidurys – 2 cm).

Skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite sausainius, aptepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite smulkintais riešutais (Godutė riešutų nemėgsta, tai barstė ruduoju cukrumi).

Viskas paruošta, liko iškepti.

Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 15-20 min.

Iš recepte nurodytų produktų kiekio gavosi 22 sausainiai.

Viską gamino Godutė, nes jai tai labai patinka.

Skanaus!

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą