Nuotraukos autorius: 123rf.com nuotr.

Pamirškite vandenį su citrina. Šis gėrimas dar veiksmingesnis

Turbūt visi esate girdėję apie tai, kaip naudinga rytais, kai skrandis tuščias, gerti šiltą vandenį su citrinos sultimis. Tai labai naudinga organizmui: pagerina virškinimo sistemos veiklą, padeda pašalinti toksinus ir pagerina žarnyno darbą, o kartu gali padėti numesti svorio. Tiesa, toks vanduo netinka tiems, kurių skrandis yra jautrus. Tačiau vanduo su citrina – ne vienintelis sveikas gėrimas, pasižymintis tokia nauda. Greipfrutų vanduo yra dar vertingesnis už vandenį su citrina.  Kaip teigiama interneto puslapyje „The Hearty Soul“, pradėdami jį gerti iškart pasijausite energingesni, mažiau nuvargę ir pastebėsite, kaip pagerėjo jūsų medžiagų apykaita. Be to, daugybė mokslininkų atliktų tyrimų parodė, kad greipfrutai gali sumažinti diabeto, nutukimo, širdies ir kitų ligų riziką. Tad kaip gi pasigaminti naudingąjį greipfrutų gėrimą?

Reikės: 2 greipfrutų; 1/2 puodelio šilto vandens; 1 v. š. imbiero sulčių; 1/2 a. š. cinamono. Ruošimas: 1. Išspauskite greipfrutų sultis į stiklinę, tada įpilkite imbiero sulčių ir vandens. 2. Berkite cinamono ir išmaišykite. Skanaus! Cinamonas ir imbieras padeda sužadinti medžiagų apykaitą ir tirpdyti riebalus. Šį detoksikuojantį gėrimą rekomenduojama gerti tris savaites vakarais, prieš einant miegoti. Teigiamų rezultatų galite pasiekti ir tiesiog gerdami greipfrutų vandenį.

Jums tereikės supjaustyti ir sudėti į ąsotį vieną nedidelį greipfrutą bei užpilti jį 2 litrais vandens. Palaikykite šį gėrimą šaldytuve 2-3 valandas ir galite gerti. Beje, pirkdami greipfrutus verčiau rinkitės rožinius arba raudonus, o ne baltus ar geltonus vaisius. Raudonos ir rožinės spalvos greipfrutai turi papildomos naudos sveikatai dėl juose esančio likopeno. Šios svarbios maistinės medžiagos nėra baltuose ir geltonuose greipfrutuose. Svarbu žinoti! Greipfrutuose esantys fitochemikalai sumažina enzimų, kurie skaido tam tikrus išrašytus vaistus, kiekį. Dėl to organizme gali padidėti šių vaistų kiekis. Tai gali būti pavojinga, tad pasitarkite su gydytoju dėl greipfrutų vartojimo ar greipfrutų sulčių gėrimo, jei jums paskirti kokie nors vaistai.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą