Kaip išsirinkti naujas knygas?

Kai mūsų šalį sukaustė karantinas ir vis daugiau laiko tekdavo praleisti namuose, ne vienas žmogus buvo priverstas  atsigręžti į senus, galbūt nepelnytai pamirštus pomėgius. Vienas tokių – knygų skaitymas. Tikriausiai tokį reiškinį galima drąsiai pavadinti – net ir bloguose dalykuose galima įžvelgti gėrio triumfą. Juk knygos – tai pasaulis, kuris atveria pačias gražiausias gyvenimo spalvas. Ką gi, tuomet metas ieškoti naujų knygų. Tad ką mums gali pasiūlyti naujos knygos ir kaip jas pasirinkti?

Išsirinkite knygą pagal skaitytojų įvertinimus

Atsivertę bet kurio internetinio knygyno titulinį puslapį, rasite knygų TOP 10, TOP 100, skaitomiausių knygų pagal žanrą rubrikas. Be abejonės, tai, kas patiko kitiems skaitytojams, nebūtinai turi patikti ir jums. Tačiau kodėl gi nepabandžius? Taip praplėsite bendrą savo akiratį ir visuomet būsite pačiame knygų naujovių sūkuryje. O  naujos knygos jūsų knygų lentoje suteiks namams jaukumo ir naujų literatūrinių vėjų nuotaikas. Žinoma, nepamirškite pasidomėti knygos viršeliu, žanru ir būtinai perskaitykite anotaciją. Šios pirmos susipažinimo su knyga akimirkos gali būti labai malonios ir įsimintinos. Be to, kaip teigia užkietėję knygų skaitytojai, savo nuomonės palyginimas su išsakyta kitų skaitytojų nuomone, kai knyga perskaityta  – dar vienas labai įdomus susipažinimo su nauja knyga žingsnis. 

Nepamirškite ir įvairių apdovanojimų

Tiek Lietuvoje, tiek visame pasaulyje teikiami įvairiausi knygų apdovanojimai. Tai gali būti puikus būdas, kaip pasirinkti knygą. Domitės visame pasaulyje besąlygiškai populiariomis knygomis? Tada rinkitės miesto, šalies ar kokio nors populiaraus leidinio bestselerius. Jeigu patinka kokia nors mokslo sritis, tuomet drąsiai nerkite į vienos ar kitos mokslo srities apdovanojimą pelniusios knygos puslapius. Svarbiausia – domėtis ir ieškoti. Tuomet atsiveria neįtikėtinai plačios  knygų pasirinkimo galimybės pagal įvairiausius kriterijus. 

Svarbus kriterijus – autorius

Daugelis rašytojų nesimėto tarp įvairiausių žanrų ar skaitytojų amžiaus kategorijų. Jie rašo nuosekliai ir tai pačiai auditorijai. Galbūt norite paskirti vieną knygų lentyną tam pačiam žanrui ar net vienam autoriui?  Tai puiki idėja. Sakykim, solidus detektyvinių knygų rinkinys ar jūsų pamėgto autoriaus visos knygos džiugins ne tik jūsų paties akis, bet ir patrauks į svečius atklydusio knygų žinovo dėmesį. Be to, tai puikus būdas atrasti dar vieną mėgstamą autorių. 

Galiausiai – nepamirškite nuolat peržvelgti internetinių knygynų naujoves. Joje sutikite pačias karščiausias knygų  pasaulio naujienas. 

UAB „Market Rats“ informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą