Statau, griaunu, remontuoju. O kur dėti atliekas?!

Kur statybos ar remontas, ten ir atliekų kalnai. Joms išvežti Alytaus regiono atliekų tvarkymo centre galima užsisakyti priekabą ar išsinuomoti reikiamo dydžio konteinerį, kuris atgabenamas į nurodytą vietą, o surinktos atliekos išvežamos į Takiniškių (Alytaus rajonas) rūšiavimo centrą.  

Priekabos gyventojams dviem valandoms nuomojamos nemokamai. Jos yra Takniškių rūšiavimo centre Alytaus rajone ir Gardino g. 102 esančiame rūšiavimo centre Druskininkuose. Išsinuomota priekaba atliekas galima vežti į bet kurį rūšiavimo centrą, bet grąžinti reikia į tą, iš kurio pasiėmėte. Laiku negrąžinus priekabos, kiekviena papildoma valanda kainuos eurus. 

Priekabą reikia užsisakyti iš anksto tel. 8 315 50 331 (Takniškės) arba +370 671 98518 (Druskininkai). Priekabos talpa – iki 550 kg. Daugiau apie priekabų nuomos tvarką: https://www.aratc.lt/e-paslaugos-priekabu-atliekoms-gabenti-nuoma/.

Didesniems stambiųjų atliekų kiekiams rinkti pagal nustatytus įkainius yra nuomojami skirtingų dydžių konteineriai. 7 kubinių metrų talpos konteineris dienai kainuoja 3, 63 Eur, 10 kubinių metrų – 4, 84 Eur, 30 kubinių metrų – 12, 10 Eur. Konteinerių transportavimo kaina – 1, 21 Eur už kilometrą. Kainos nurodytos su PVM.

Rūšiavimo centruose priimamos tik išrūšiuotos statybų ir griovimo atliekos. Jas reikia išrūšiuoti namuose arba atvežus į rūšiavimo centrą. Rūšiavimo centro darbuotojas privalo paaiškinti, kur kokias atliekas mesti, bet neprivalo padėti jų iškrauti. 

Priekabomis atliekas į rūšiavimo centrus veža patys gyventojai. Išnuomotus konteinerius, kai jie pripildomi, išgabena ARATC darbuotojai. Konteineriai su nerūšiuotomis atliekomis ištuštinimui nevežami.   

Iki 300 kg šių atliekų iš gyventojų priimama nemokamai. Už pristatytus didesnius kiekius atliekų mokama pagal patvirtintus įkainius. Medienos atliekų bet koks kiekis priimamas nemokamai. 

Dėl konteinerių nuomos kreiptis tel. 8 315 72 842, mob. tel. 8 638 62507. 

Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą