Jubiliejaus proga meras pasveikino arkivyskupą Sigitą Tamkevičių

Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis garbingo 80-ojo jubiliejaus proga pasveikino kraštietį, Lazdijų rajono garbės pilietį arkivyskupą emeritą Sigitą Tamkevičių. Jo Ekscelencijai meras dėkojo už nuoširdžią tarnystę Dievui ir Tėvynei, linkėjo sveikatos, Dievo palaimos ir įteikė dovaną – Dzūkijos krašto tautodailininko išdrožtą Rūpintojėlio skulptūrėlę.

Susitikę Kauno arkivyskupijos kurijoje prie pietų stalo arkivyskupas S. Tamkevičius ir meras A. Margelis kalbėjosi apie Lazdijus ir gimtąjį arkivyskupo Seirijų kraštą, ten gyvenančius dvasininko artimuosius. Arkivyskupas dalijosi prisiminimais apie kolegas kunigus, su kuriais susipažino paskirtas Dievo tarnystei Lazdijuose ir Alytuje. Būtent čia ir įvyko pirmoji pažintis su mūsų krašte puikiai žinomu kunigu Juozu Zdebskiu, su kuriuo ir dar keliais bendražygiais kunigais – Vincentu Vėlavičiumi, Alfonsu Svarinsku ir Jonu Kaunecku – sovietmečiu dalyvavo pogrindinėje veikloje, o 1978 m. lapkričio 13 d. įkūrė Katalikų komitetą tikinčiųjų teisėms ginti. Mero A. Margelio apsilankymo pas arkivyskupą S. Tamkevičių dieną buvo minimas šio Katalikų komiteto įkūrimo 40-metis. Taip pat, pasak arkivyskupo, šiemet minima ir jo penkiasdešimties metų sukaktis Jėzaus Draugijoje.

Taigi 2018-aisiais metais arkivyskupą emeritą Sigitą Tamkevičių lydi daug garbingų jubiliejų, pažyminčių išbandymų kupiną, bet be galo prasmingą gyvenimo kelią. Dvasininkas sako dėkojantis Viešpačiui už sveikatą, kad turi jėgų bendrystei su bendraminčiais ir tikinčiaisiais.

Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis džiaugėsi, jog gerbiamas arkivyskupas Sigitas Tamkevičius suranda laiko apsilankyti ir Lazdijų krašte. Neseniai viešėjęs gimtosios Seirijų Antano Žmuidzinavičiaus gimnazijos 70-ties abiturientų laidų šventėje, jis mero kvietimu lapkričio 23 d. vėl žada atvykti į Seirijus, kur vyks Lietuvos kariuomenės dienos minėjimas ir paminklo Lietuvos partizanams atidengimo iškilmės.

Lazdijų rajono  savivaldybės  informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą