Šimto metų gyventi nebuvo ilgu

Alytaus rajono Krokialaukio seniūnijos gyventoja, sulaukusi 100 metų, nuoširdžiai džiaugėsi ypatingu jubiliejumi ir ją sveikinančiais svečiais bei dovanomis ir tikino, kad gyventi tiek metų nėra ilgu.

Jubiliatę Stasę Motiejūnienę aplankė ir pasveikino rajono savivaldybės mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas, Socialinės paramos skyriaus vedėja Dalia Burlinskienė. Vicemeras perdavė mero Algirdo Vrubliausko sveikinimą, savivaldybės piniginę dovaną, gėlių puokštę. A. Balčiūnas palinkėjo šimtametei sveikatos, šilumos, artimųjų pagalbos.

Krokialaukyje gyvenanti S. Motiejūnienė – vyriausia šios gyvenvietės gyventoja. Moteris gyvena pas dukterį Danutę, ją ir jos vyrą Vladą vadina auksiniais žmonėmis. Jie rūpinasi senolės kasdienybe, ypač nudžiugino išpildę 100-ojo gimtadienio norą – apsilankyti gimtinėje Lazdijų rajone Gudonių kaime ir susitikti su ten gyvenančiais pažįstamais bei draugais. „Labai džiaugiausi, jie netikėjo, kad man 100 metų“, – dalijosi įspūdžiais iš susitikimo S. Motiejūnienė. Ypatingą gimtadienį moteris švęs ir su gausia šeima: trimis dukterimis ir sūnumi, dešimčia vaikaičių ir dvidešimčia provaikaičių. Nemažai jų į senolės šventę parvažiuos iš užsienio.

Senolė nestokoja optimizmo ir nuolat juokauja, džiaugiasi artimųjų dėmesiu ir sako, kad 100-tą metų gyventi nebuvo ilgu. Gal kiek laikas lėčiau pradėjo eiti, kai sulaukęs 85-erių mirė vyras. 

„Visus gyvenime labai mylėjau ir myliu, ant nieko nepykstu“, – sako šimtametė ir pritaria kitiems, kad, galbūt, tai ir yra jos ilgaamžiškumo priežastis.

Krokialaukio gyventoją S. Motiejūnienę neeilinio jubiliejaus proga pasveikino Krokialaukio seniūnas Rimas Jarmala, socialinė darbuotoja Rasa Venčkauskienė, bendruomenės pirmininkė Janina Šiupšinskienė.

Šiuo metu Alytaus rajone gyvena šeši šimto ir daugiau metų gyventojai, iš jų du vyrai ir keturios moterys, vienas vyras ir viena moteris yra 104 metų.  

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą