Laimės šaltinis - kur jis?

Laimė... Kiekvienas iš mūsų į šį žodį įdeda savo prasmę. Jeigu žmonių gatvėje paklausime, kas jiems yra laimė, dauguma atsakytų bendromis frazėmis apie taiką ir sveikatą, apie materialinius dalykus arba net nesurastų atsakymo. Jeigu į šį klausimą atsakymų būtų palyginti nemažai, tai į antrą klausimą apie laimės šaltinį, atsakymų būtų kur kas mažiau. Taigi išsiaiškinkime iš kur atsiranda laimė.

Ar žinai, kad laimei nereikia priežasčių, ji yra mumyse, viduje? Mes labai dažnai ieškome laimės gerame darbe, dideliame atlyginime, daiktuose, gražiame name, prisirišimuose. Ir kaip stipriai mes klystame ir nusiviliame, kai mūsų viltys nepasiteisina. Išorinė laimė yra iliuzija. Laikas bėga, bet pragmatikai ir materialistai, ezoterikai ir kiti žemės gyventojai dar nepriėjo bendros nuomonės apie tai, kas gi yra ta laimė. Nėra vienodų matavimo vienetų, kad išmatuoti subjektyvų supančio pasaulio ir įvykių pojūtį priimančios sielos ir kūno būseną, vadinamą laime. Gali būti, kad kas nors pasiūlytų išmatuoti tai pinigais ir kitu materialiu ir fiziniu gėriu. Kiti gal pasiūlytų matuoti jausmais, nors tai kur kas sunkiau.

Žinoma atsiras ir skeptikų, kurie tai pavadins sukurta iliuzija, kuri tiek daug išreklamuota ir mums primesta. Šiandien mes laimės sampratą aiškinsimės ezoterikos požiūriu.

Šiame pasaulyje viskas yra energijos šaltinis ir sąvoka "laimė" - taip pat. Šį energijos tipą galima priskirti šviesos energijai, kuri atsiranda mumyse. Kuo gražesnės mūsų mintys, kuo šviesesnė sąmonė, tuo mumyse daugiau geros ir teigiamos jėgos, meilės pasauliui ir jo sudedamosioms dalims. Ezoterikos meistrai gali lengvai savyje pažadinti meilę ir gerumą, kurie išsiverždami į išorinį pasaulį, transformuojasi į šiltą energiją, viską aplink užpildo ir aplinkiniams teikia laimės pojūtį. Deja ne kiekvienas žmogus gali sąmoningai valdyti šią energiją ir dovanoti laimę sau ir aplinkiniams. Šis vidinės jėgos šaltinis gali vadintis skirtingai: siela arba, kaip vadinama Vedose - Ananda ir taip toliau.

Kad pasiekti laimę, reikia išmokti valdyti savo meilės, nesavanaudiškumo, gerumo ir džiaugsmo energiją. Vienas iš paprasčiausių metodų, padedančių eiti nušvitimo keliu, yra meditacija. Taip pat reikia suvokti, kad pasiekti maži mūsų tikslai ir yra tie mūsų laimingi momentai. Būtent jie yra mūsų gyvenimas ir dovanoja mums pozityvią energiją. Nereikia sau kelti globalių tikslų, kurie mūsų gyvenimą paverčia lenktynėmis, kur mes lekiame paskui miražus. Pasistenk pasimėgauti pozityvo ir džiaugsmo momentais, dalinkis jais su tau maloniais, artimais žmonėmis. Laimė - tai energijos srovė. Jeigu nori surasti laimę, pamilk, dalį savęs atiduok žmonėms. Vienas procesas gimdo kitą. Pas tave atsiras galimybė atgauti energiją (ši energija beveik beribė), meilė ir prisirišimas yra susiję tarpusavyje, ir tu pagaliau sužinosi, kas yra laimė.

Taip pat labai svarbu mokėti priimti dovanas iš kitų. Po to, kai išmoksite priimti, pasistenkite išmokti atleisti. Čia negali būti gėdos ar vidinio diskomforto, nes pastarieji yra blokas, kelyje į tavo laimę sukuriantis energijos srautuose kamštį. Kad savyje atvertum laimės energijos šaltinį, būtina pakeisti požiūrį į save. Pirmiausia priimk save tokį, koks esi, su visais privalumais ir trūkumais. Tada nuspręsk būti laimingas. Negalvok, kad iš karto ištarus šią frazę, tavo gyvenimas pasikeis. Persikūnijimo ir nušvitimo procesas pakankamai ilgas ir sudėtingas, ir pas kiekvieną jis skirtingas. Bet šį kelią reikia nueiti. Tapk drąsesniu, atmesk baimes ir ženk žingsnį pirmyn. Vyrauja nuomonė, kad už viską (įskaitant ir laimę) šiame gyvenime reikia mokėti.

Taip, kelyje į harmoniją ir nušvitimą yra išbandymų, bet juos būtina priimti teisingai ir nereikia baimintis. Baimė - tai ta negatyvi energija ir barjeras, kurie mums kliudo eiti į tikslą. Kuo daugiau baiminimosi, tuo daugiau negatyvo, tuo paprasčiau manipuliuoti žmonėmis, primesti jiems stereotipus ir kelią, vedantį į niekur. Pabandyk išbandymus priimti kaip eilinį tobulėjimo laiptelį - naudingą patirtį, naują jėgą ir žinias. Būtina priimti ir tai, kad laimė ateina be jokios priežasties. Kentėjimas - turi priežastį, o laimė - ne! Ji nutinka savaime. Tai vyksta tada, kai tu esi harmonijoje. Harmonija - natūrali žmogaus būsena. Laimė - spontaniškas gyvenimo pabudimas, panirimas į harmoniją.

Būtina prisiminti, kad išorinis pasaulis formuojasi nuo vidinės būsenos. Išorinio pasaulio būsena - tai veidrodinis sielos būsenos atspindys. Mažas džiaugsmelis, jeigu jį vystysi, transformuosis į laimę, atsivers didele laime ir išplis tarp artimų tavo sielai žmonių. Būtina įdėti truputį pastangų, išmokti pastebėti šią šviesos energiją savyje, negesinti jos, o priešingai - auginti ją. Tapk laimingu, dalinkis džiaugsmu su aplinkiniais ir pripildyk pasaulį šviesos energetika. Linkiu tau sėkmės, jėgų ir džiaugsmo. Žmogau, būk laimingas!

Komentarai

  • Laima
    prieš 30 minučių
    Gražus straipsnis, taip atrodo galėtų būti viskas paprasta...mylėk ir būsi laimingas...

Parašykite komentarą