Vaikų vasaros stovykla „Sveikatos link“ Kumečiuose

Miroslavo gimnazijos Kumečių pagrindinio ugdymo skyriaus pradinukai su mokytojomis Jurgita Andriuškevičiene, Irena Akulavičiene ir Ingrida Mažeikiene prasmingai bei turiningai leido laiką vaikų vasaros dienos stovykloje „Sveikatos link“. Stovyklos tikslai ir uždaviniai įgyvendinti su kaupu. Dalyviai stiprino sveikatą sveikai maitindamiesi, judėdami, dalyvaudami įdomiose, naudingose ir inovatyviose veiklose. Jose dalyvavo ir socialiai remtinų bei socialinės rizikos šeimų vaikai.

Vyko sporto renginys „Sportuokime kartu“. Mokiniai, pasiskirstę komandomis, kūrė pavadinimus, šūkį, plakatą. Varžėsi draugiškame bėgime, žaidė futbolą, estafetes, kvadratinklį, mėtė baudas.

Dalyvavo Kauno pedagogų kvalifikacijos centro iniciatyvos „Atverk duris vasarai“ veiklose. Aplankė eksponuojamas parodas. Saviraišką ir kūrybiškumą atskleisti padėjo tautodailininkė I. K. Aglinskaitė kūrybinėse dirbtuvėse „Prikelti antram gyvenimui“. Daug džiugesio ir teigiamų emocijų dovanojo valandėlė su poete Zita Gaižauskaite. Drauge su poete mokiniai kūrė linksmą improvizaciją.

Robotikos akademijoje Alytuje svetingai pasitiko ir edukacinius užsiėmimus vedė Eduardas Sosunovičius. Vaikai sprendė logines ir programines užduotis, lavino konstravimo įgūdžius. Daugų amatų kiemelyje susitiko su „Daugų kraštas“ bendruomenės pirmininke Raimonda Šilaliene. Susipažino su grikio keliu, jo reikšme sveikatai, kepė grikines babkas. Daugų V. Mirono gimnazijoje aplankė muziejų, susipažino su miestelio istorija, lankytinomis vietomis.

Ketvirta vasaros stovyklos diena prasidėjo sveiko maisto piramidės dėlione, diskusija apie maisto naudą ir gaminimo patirtį. Mokiniai serviravo stalą, išmoko naujų servetėlių lankstymo būdų. Gamino vieno kąsnio sumuštinukus ir vėrinukus iš vaisių, estetiškai juos pateikė. Spaudė sultis iš morkų, obuolių, aviečių, patys skanavo ir vaišino kitus.

Turininga ir turtinga veiklų buvo Turisto diena Metelių regioniniame parke. Susipažinome su vaistingaisiais ir prieskoniniais augalais, juos rinkome, žygiavome Sveikatos taku. Mokiniai labai laukė apžvalginės ekskursijos katamaranu po Dusios ežerą ir jų svajonė išsipildė. Stovyklautojai poilsiavo ir pramogavo prie laužo. Vėliau aptarėme visos savaitės stovyklos veiklas ir palinkėję vieni kitiems puikių atostogų išėjome į vasarą.

Projektą dalinai finansavo Alytaus rajono savivaldybė. Dėkojame visiems, kuriuos sutikome stovyklaudami ir su kuriais šiltai bendravome.

 

Stovyklos organizatorės

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą