Druskininkai triukšmingai išlydėjo K.Mieliauską į kelionę aplink pasaulį

Praėjusį penktadienį Druskininkuose griaudėjo motociklų varikliai. Alytaus baikeriai atvyko išlydėti į kelionę aplink pasaulį susiruošusio druskininkiečio Karolio Mieliausko, kuris pasišovė motociklu per 40 dienų apvažiuoti aplink Žemę.

Išlydėti druskininkiečio į amfiteatrą šalia Druskonio ežero susirinko gausus būrys kurorto gyventojų ir svečių. Sveikinimo žodį taręs Druskininko mero pavaduotojas Linas Urmanavičius pasidžiaugė drąsia žemiečio iniciatyva, noru garsinti savo gimtąjį miestą ir Lietuvą.

 Palinkėjęs sėkmingos kelionės, vicemeras K.Mieliauskui įteikė dekoratyvinį maišelį su simboline druskos sauja.

Palydėti į tolimą kelionę K.Mieliausko atvykusi Pasaulio lietuvių bendruomenės valdybos narė, atstovė Lietuvoje Vida Bandis palinkėjo keliautojui kelionės metu susitikti su kuo daugiau lietuvių bendruomenių bei stiprinti Lietuvoje ir užsienyje gyvenančių lietuvių bendrystę.

K.Mieliauskas padėkojo visiems susirinkusiems už gerus žodžius ir palaikymą, ypač daug šiltų žodžių skyrė Druskininkams, palaikiusiems šią jo idėją.

„Kelionės metu noriu pasauliui pristatyti Lietuvą ir Druskininkus. Neveltui vienas iš mano kelionės devizų: „Lietuva prasideda nuo Druskininkų“, -- sakė K.Mieliauskas.

K.Mieliauskui buvo įteikta Druskininkų vėliava, ant kurios pasirašė vicemeras L.Urmanavičius, V.Bandis ir pats Karolis.

Po oficialiosios dalies K.Miliauskas sėdo ant savo motociklo ir, lydimas baikerių kolonos, patraukė link „trijų pušaičių žiedo“ , kur atminčiai nusifotografavo su savo motorizuota palyda.

Rugpjūčio 17 dieną startavęs Druskininkuose jis pajudėjo į Rytus ir rugsėjo 27 dieną grįš ten pat atkeliavęs iš Vakarų. Karolio laukia 20 tūkst. kilometrų kelionė per visą Eurazijos žemyną, per Šiaurės Ameriką ir vėl per visą Europą.

„Mintis apkeliauti aplink pasaulį, manau, daugeliui žmonių prasisuka galvoje. Ir aš nesiruošiu jos nuasmeninti. Vieni pasitaikius galimybei žvejoja lėktuvo bilietus į skirtingus žemynus, kiti tą bando daryti automobiliu. Aš esu pratęs prie ekstremalesnių kelionių ir mano įrankis – motociklas“, – sakė Karolis.

Keliautojas iš Druskininkų važiuoja per Rusiją, link Vladivostoko. Iš ten kartu su motociklus skris į Jungtines Amerikos Valstijas. Legendiniu keliu Route 66 iš Los Andželo jis ketina pasiekti Čikagą. Iš ten lėktuvu į Londoną, o paskui per visą Europą vėl iki Druskininkų.

Pakeliui Karolis Mieliauskas susitikinės su užsienio lietuviais, kvies juos atvykti į 2021 metais Druskininkuose vyksiančias Pasaulio lietuvių sporto žaidynes, ieškos žmonių, galinčių tapti Lietuvos ir Druskininkų ambasadoriais įvairiose užsienio šalyse.

Druskininkų savivaldybės informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą