Architektai pratęsė tradiciją – surengė 11-ąjį Architektų teniso turnyrą

Koronaviruso pandemija nesužlugdė tradicinio Architektų teniso turnyro, kuris 10 metų buvo rengiamas Tarptautinės architektų dienos proga. Jį pavyko suorganizuoti ir šiemet – birželio 19–21 d. Birštone vėl susirinks visos šalies architektai išsiaiškinti, kuris yra stipriausias teniso kortuose, o taip pat pabendrauti su kolegomis, pasidalinti patirtimi, aptarti įgyvendintus projektus ir profesines naujienas.

Turnyro iniciatorius ir ilgametis jo organizatorius architektas Dalius Šarakauskas 11-ojo turnyro organizavimą perleido kolegai ir lauko teniso mėgėjui Ryčiui Kaminskui.

„Šiame tradiciniame teniso turnyre gali dalyvauti bet kuris šalies architektas, o nuo pernai yra ne tik vienetų, bet ir dvejetų žaidimai. Todėl galima sakyti, kad turnyras nuo šiol suburia architektų mikrokomandas. Šiemet turnyro nugalėtojų laukia ypatingos formos apdovanojimai iš betono ir vario – medžiagų, kurias dažnai naudoja architektai, – pasakoja naujasis organizatorius. – Nors šiemet turnyras nebus tarptautinis, dėl suprantamų priežasčių nepavyko pasikviesti kolegų iš užsienio, bet jame numatėme daugiau veiklos įtraukiant ne tik turnyro dalyvius, bet ir jų šeimos narius. Kitąmet planuojame rengti ir šeimos narių, architektų vaikų turnyrus – plėsdami veiklą tikimės pritraukti daugiau žaidėjų ir jų šeimos narių.“

R. Kaminskas planuoja, kad kitąmet Architektų teniso turnyras turėtų gerokai išsiplėsti ne tik todėl, kad planuojama sulaukti daugiau šios profesijos atstovų šeimų, bet ir kitų giminiškų architektams profesijų atstovų – interjero ir landšafto architektų, dizainerių ir kt. Anot jo, jau šiemet vienas teniso kortas turnyro metu bus skirtas žaisti tik atvykusiems šeimų nariams, kurie nedalyvaus varžybose. Taip pat papildomai veiklai įrengiamos badmintono, tinklinio aikštelės, bus kitų pramogų visiems šeimos nariams. Vieną jų – medinių kaladėlių rinkinius bokštų statybai žaidimą „Jenga“ – turnyro dalyviams dovanoja termomedienos gamybos bendrovė „Brolis Timber“.

Ilgametis generalinis turnyro rėmėjas Jiezno medinių langų ir durų gamybos bendrovė „Doleta“ dengia Architektų teniso turnyro organizacines, maitinimo ir kitas išlaidas.

„Esu didžiojo teniso entuziastas, kamuoliuką kortuose mušinėju jau daugiau kaip du dešimtmečius, nuolat dalyvauju ir Architektų teniso turnyruose, – pasakoja Vytautas Silevičius, Birštone gyvenantis „Doletos“ įkūrėjas ir valdybos pirmininkas. – Lauko tenisas ne tik aktyvus laisvalaikis – jis geriausiai ir per trumpiausią laiką nuima psichologinį krūvį bei įtampą“.

Architektų teniso turnyro prizininkai savo gildijos garbę kasmet gina Lietuvoje vykstančiuose profesijų teniso turnyruose „TOP Profession Cup“, kuriuose dalyvauta finansinių institucijų, inžinierių, IT ir telekomunikacijų, medikų, teisininkų ir kitų profesinių turnyrų nugalėtojai.

www.rinkom.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą