Universali tešla su varške: visi kepiniai tiesiog tirps burnoje

Tai iš tiesų universalus varškinės tešlos receptas. Iš šios paprastai paruošiamos tešlos galima iškepti  gausybę įvairiausių kepinių – tiek saldžių, tiek pikantiškų sausainių, ragelių, trikampėlių, „skarelių“. 

Tešla būna labai lengva, minkštutėlė ir tiesiog tirpstanti burnoje. 

Gardinkite cukrumi, cinamonu arba ruoškite pikantiškai – su sūriu, kmynais ar mėgstamais prieskoniais.

Universali varškinė tešla sausainiams ar užkandėlėms

Reikės:

300 g varškės;

300 g miltų;

200 g sviesto; 

žiupsnelio druskos (neatsisakykite jos, jei ruošiate saldžius kepinius);

1 a. š. kepimo miltelių;

vanilės (saldiems kepiniams).

Kaip gaminti 

Pertrinkite varškę, dėkite minkštą sviestą, druską ir gerai išplakite. 

Berkite persijotus miltus ir užminkykite tešlą. Ji turi būti minkšta, tačiau nelipti prie rankų. 

Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir dėkite į šaldytuvą, laikykite 40-45 minutes. 

Išimkite iš šaldytuvo ir ruoškite norimos formos kepinius. 

Apibarstykite cukrumi, cinamonu, o jei ruošiate pikantiškus kepinius – sūriu, kmynais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje, kol gražiai apskrus.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą