Pistacijų keksiukai pradžiugins visus smaližius
Koks yra tobulas desertas? Gianas Luca Demarco teigia, kad tai tas, kuriame yra pistacijų. Tad konditeris Ali Gadžijevas „Gardu Gardu“ laidoje bičiulį pradžiugino pagaminęs pistacijų keksiukus.
Purūs, drėgni, lengvi pyragėliai yra tikras džiaugsmas savaitgaliui.
Pistacijų keksiukai
Reikės (10-12 keksiukų):
80 g sviesto
35 g lazdyno riešutų
30 g migdolų miltų
95 g cukraus pudros
50 g miltų
30 g pistacijų pastos
2 kiaušinių trynių
1 kiaušinio
2 kiaušinių baltymų
25 g cukraus
Glajui reikės:
1 stiklainio abrikosų džemo
0,5 stiklinės vandens
50 g romo
Kaip gaminti
Pradžiai reikia pasigaminti degintą sviestą. Į prikaistuvį sudėti paprastą sviestą ir jį virinti, kol įgaus auksinę spalvą. Būtinai perkošti.
Lazdyno riešutus, migdolų miltus ir cukraus pudrą sudėti į smulkintuvą ir malti, kol pasidarys miltų konsistencija. Supilti miltus ir šiek tiek permaišyti. Supilti sviestą, pistacijų pastą ir malti iki vientisos masės. Įmušti 2 kiaušinių trynius, vieną pilną kiaušinį ir malti iki vientisos konsistencijos.
2 kiaušinių baltymus išplakti su cukrumi iki standžių putų ir atsargiai sumaišyti su riešutų mase.
Naudojant konditerinį maišelį užpildyti keksiukų formeles iki pusės.
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių ir įdėjus kepti sumažinti iki 160. Kepti apie 20-25 min.
Iškepusius keksiukus įdėti į šaldiklį 30 min., kad atvėstų ir būtų lengviau išimti iš formelių.
Kol keksiukai vėsta, pasiruošiame glajų. Pakanka pakaitinti abrikosų džemą su vandeniu ir šiek tiek romo. Užvirti nereikia.
Pasiruošti groteles su skardele po jomis. Keksiukus mirkyti glajuje ir dėti ant grotelių, kad nuvarvėtų. Šiek tiek palikti, kad sirupas įsigertų ir apstingtų.
Skanaus!
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra