Lengvai pagaminamas morkų ir aguonų keksas taps jūsų mėgstamiausiu: tiesiog tobulas

Šių metų mėgstamiausias kalėdinių švenčių kepinys, tikrai, bus šis morkų ir aguonų keksas... 

Tobulai drėgnas, su daug aguonų ir lengvai pagaminamas. 

Tešlai reikės: 

60 g morkų;

150 g minkšto sviesto;

150 g cukraus;

3 kiaušinių; 180 g miltų;

60 g migdolų miltų (padalintų po 30 g į 2 dalis);

2 a. š. kepimo miltelių;

45 ml pieno;

150 g aguonų; vanilės,

lazdyno riešutų sirupo (nebūtinai). 

Kaip gaminti 

Morką nulupame ir smulkiai sutarkuojame. Minkštą sviestą sumaišome su cukrumi iki vientisos masės. Po 1 dedame kiaušinius, kiekvieną gerai išmaišant. Miltus, kepimo miltelius, 30 g migdolų miltus sumaišome ir beriame į sviesto masę. Taip pat pilame pieną, vanilę. Viską išmaišome. Tešlą dalinamės į dvi dalis. Į vieną beriame aguonas, o į kitą – likusius migdolų miltus bei morkas. Kekso formą išklojame kepimo popieriumi. Dabar dedame dalį morkų tešlos, ant viršaus – aguonų, po to likusią morkų tešlą. Kepame 170 laipsnių temperatūroje, apie 60 minučių. Keksą pilnai atvėsiname formoje, puošiame cukraus pudros ir citrinų sulčių mišiniu bei norimomis dekoracijomis. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą