Orkaitėje kepto kalafioro sriuba: tiršta, skani, maistinga

Idėją galvoje nešiojausi kelias dienas ir vis tiek pagaminau ne visai kaip norėjau, bet skonis nenuvylė. 

Darbo nedaug, bet gaminimo trukmė apie vieną valandą. Sriuba tiršta, skani, maistinga, o jeigu dar nepagailėsite čilio, tai gerai ir užkaitins. Sriubas verdu mažiausiai 2 dienoms, tai ir porcijos 8–10. 

Orkaitėje kepto kalafioro sriuba 

Reikės: 

400 g kalafioro;

200 g fetos sūrio;

200 g kaliaropės;

150 g morkos;

150 g pievagrybių;

150 g poro;

100 g raudonųjų skaldytų lęšių;

60 g saliero stiebo;

10 g lydyto sviesto;

3 skiltelių česnako;

1 v. š. raudoniosos paprikos miltelių;

1 v. š. druskos; 1 v. š. pipirų;

1/2 v. š. ciberžolės;

1/2 v. š. džiovintų čiobrelių;

1/2 v. š. džiovintos kalendros;

2 lauro lapų; vandens;

žalumynų – pasirinktinai;

džiovinto smulkinto čilio – pasirinktinai. 

Gaminimo eiga: 

Pirmiausia į kepimo indą dedame smulkintą kalafiorą. Aš tiesiog rankomis jį susmulkinu mažesniais žiedynais. Apibarstau pipirais, ciberžole, į tarpus pridedu česnako skiltelių. Ant viršaus dedu fetą. Užpilu apie 100 ml vandens. Dedu į orkaitę 180 laipsnių apie 40 min. ir tuo tarpu imu keptuvę. Dedu lydyto sviesto ir apkepinu smulkintą morką, saliero stiebą, pievagrybius, kaliaropę, porą. Viską dedu į puodą. Barstau prieskoniais. Pilu vandens apie 2 l. Sultinį užverdu. Sumažinu kaitrą ir beriu lęšius. Verdu apie 5–7 minutes. Kalafiorui iškepus sutrinu viską trintuve ir gerai sumaišau su jau išvirusiomis daržovėmis. Tiekiau su žalumynais ir čiliu. Skanaus! 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą