Nusibodo šaltibarščiai? Paragaukite šios šaltos sriubos su ridikėliais ir grūdėta varške

Sulaukėme šilumos, o tai reiškia, kad metas gaminti šalibarščius, šaltsriubes ir panašias gaivias sriubas. Tikiu, kad daugelis iš jūsų ir šaltuoju periodu pasigamina šaltibarščius, bet aš juos gaminu šiltuoju metų laiku, kai tupinėti virtuvėje nelabai norisi. Šiandien su jumis ir noriu pasidalinti labai gardžios šaltsriubės receptu. 

Tai šaltsriubė su ridikėliais ir grūdėta varške. Su grūdėta varške galite gaminti ne tik šaltsriube, bet ir tradicinius šaltibarščius su burokėliais. Aš jų dar negaminau, bet būtinai pasigaminsiu. Na, o šiandien šaltsriubės su ridikėliais ir grūdėta varške receptukas jūsų dėmesiui. 

Šalta sriuba su ridikėliais ir grūdėta varške 

Reikės:

1 litro kefyro,

200 – 300 gr. grūdėtos varškės,

4 – 5 ridikėlių,

2 – 3 agurkų,

svogūno laiškų,

krapų,

druskos,

kietai virtų kiaušinių,

bulvių (pagal poreikį ) 

Daržoves susmulkinau. Į dubenį sudėjau pjaustytas daržoves, svogūnus ir krapus. Jei norite, agurkus, ridikėlius galite sutarkuoti. Sudėjau grūdėtą varškę su skysčiu, supyliau kefyrą, pagardinau druska ir išmaišiau. Rekomenduoju šaltsriubę nors trumpam palaikyti šaldytuve, kad atvėstų ir skoniai susidraugautų (bent jau man taip daug gardžiau). Patiekiant įdėjau kietai virtą kiaušinį, kurį galite smulkinti ir kartu sudėti su kitais produktais. Valgėme su orkaitėje keptomis bulvytėmis. Apsivalgymas ir ne kitaip! 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą