Kaip paruošti tobulą keptą baklažaną: iškart gaminkite dvigubą porciją
Pasigaminkite dvigubą porciją – kaip garnyrą svečiams arba kaip greitą ir skanų vidurvasario vakarienės patiekalą. Šie baklažanai – tikra dovana vakarėliams su draugais.
Keptas baklažanas su aštriu indišku padažu – tai gardus grilio receptas iš „The Guardian“. Šiam daržovių patiekalui suteikite Karibų šilumos – jis puikiai tiks ir kaip pagrindinis patiekalas, ir kaip garnyras. Grilyje skrudintas baklažanas padengiamas glazūra ir aštraus pipirų padažo aromatu. Šis receptas – vegetariškas (ir lengvai paverčiamas veganišku, pakeitus medų klevų sirupu ar agavos nektaru), o taip pat labai skanus, rašo nv.ua.
Kaip pagaminti aštrų keptą baklažaną
Sudedamosios dalys:
8 baklažanai, Augalinis arba rapsų aliejus, Druska, 1 šaukštas miso pastos, ½ šaukštelio maltų kvapiųjų pipirų, 1 šaukštelis rūkytos paprikos, 2 skiltelės smulkinto česnako, 1 šaukštelis medaus (arba klevų sirupo/agavos – veganams), 1–2 šaukštai aštraus pipirų padažo, 2 svogūnai, plonai supjaustyti.
Baklažanų gaminimo būdas:
Baklažanus perpjaukite išilgai per pusę. Aštriu peiliu padarykite įstrižas įpjovas minkštime, aptepkite aliejumi ir pabarstykite druska. Dėkite baklažanus pjautine puse žemyn ant įkaitusių grotelių virš žarijų. Kepkite, kol pradės skrusti – apie 2 minutes. Pasukiokite baklažanus, kad minkštimas tolygiai paruduotų. Tada apverskite žievele žemyn ir kepkite dar apie 5 minutes, kol paruošite glazūrą. Sumaišykite miso, kvapiuosius pipirus, papriką, česnaką, medų ir aštrų pipirų padažą. Gauta glazūra ištepkite baklažanų minkštimą. Nedelsdami apverskite baklažanus pjautine puse žemyn ir greitai apkepkite, tada perkelkite ant neįkaitusios grilio dalies, žievele žemyn. Uždarykite grilio dangtį ir kepkite apie 10 minučių, kol baklažanai bus visiškai iškepę – švelniai paspaudus neturi būti kietų vietų. Pabarstykite paruoštus baklažanus žaliaisiais svogūnais ir patiekite su šaltu ryžių salotų garnyru – virtų ryžių, kukurūzų grūdelių, pupelių, blanširuotų žaliųjų pupelių ir laiškinių svogūnų mišiniu.
lrytas.lt informacija
Komentarai
Komentarų nėra