Į blynelių tešlą nepatingėkite įtarkuoti šio ingrediento: bus dangiškai purūs ir sotūs

Sotūs, minkšti ir purūs blyneliai – argi ne puiki idėja vakarienei? 

Manau, kad taip, idėja superinė ir labai gardi. Vistik, kepant blynelius turiu jums vieną patarimą: išsivirkite kiaušinius iš anksto arba galite išsivirti iš vakaro. Tai sutaupys jums laiko. Ir, žinot ką, kiek šių blynelių bekepčiau, mano šeimos nariai vis dar juos valgo su pasimėgavimu ir nuo stalo dingsta akimirksniu. 

Blyneliai su kefyru ir kiaušiniu 

Reikės: 

0.5 l. kefyro, 1 kiaušinio, 350 gr. miltų, 0.5. a.š. sodos, 3 kietai virtų kiaušinių, svogūnų laiškų, džiovinto laiškinio česnako, druskos, aliejaus ar lydyti sviesto kepimui. 

Blynelių gaminimas: 

Į dubenį supyliau kefyrą, įmušiau kiaušinį, įbėriau sodos ir išmaišiau. Į kefyro masę įmaišiau miltus. Smulkiai pjaustytus kiaušinius, svogūnų laiškus sudėjau į masę, pagardinau prieskoniais, druska ir atsargiai išmaišiau ( masė t.b. tiršta, grietinės konsistencijos ). Kepiau blynelius keptuvėje ant aliejaus, juos apkepant iš abiejų pusių. 

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą