Svarbiausios televizoriaus priežiūros taisyklės

Televizorius – tai vienas tų įrenginių, kurį galima rasti kone kiekvienuose namuose. Nors gana dažnai manoma, kad šio įrenginio priežiūra apsiriboja vien tik dulkių valymu, tačiau tai tikrai nėra tiesa. Jei siekiate, kad televizorius tarnautų kiek įmanoma ilgesnį laiką, būtina laikytis tam tikrų svarbiausių priežiūros taisyklių, kurias netrukus aptarsime.

Oro temperatūra ir drėgmė

Pirmiausia vertėtų išsiaiškinti, ar patalpa, kurioje laikomas televizorius, nėra pernelyg drėgna. Jei drėgmės kiekis yra pernelyg didelis, ilgainiui tai gali sukelti įvairius įrenginio gedimus. Jei televizorius bus laikomas labai karštoje patalpoje, tai gali neigiamai atsiliepti televizoriaus tarnavimo trukmei, o tuomet, jei oro temperatūra bus labai žema, gali būti sutrikdomas televizoriaus ryškumas ir garsas. Staigūs temperatūrų pokyčiai yra labai pavojingi skystųjų kristalų televizoriams, nes susidaręs kondensatas neigiamai paveiks televizoriaus matricą. Ilgainiui tai gali sukelti spalvų pokyčius ar net koroziją, todėl televizoriaus remontas bus tiesiog neišvengiamas.

Valymui naudokite tinkamas priemones

Įvairūs televizoriai gali pareikalauti kiek skirtingos paviršiaus priežiūros. Pavyzdžiui, skystųjų kristalų įrenginiai reikalauja itin švelnaus valymo, nes vibracija gali neigiamai paveikti šį įrenginį. Televizoriaus paviršiaus priežiūrai rekomenduojama naudoti švelnias medžiagas (vertėtų vengti tokių valiklių, kurių sudėtyje yra alkoholio). Šio prietaiso paviršiaus valymui geriausia rinktis švelnią mikropluošto šluostę, kuri padeda efektyviai nuvalyti dulkes ir kitus nešvarumus.

Laikykitės svarbiausių techninių rekomendacijų

Rūpindamiesi televizoriumi visuomet laikykitės instrukcijose pateiktų rekomendacijų. Po 6 valandų nepertraukiamo veikimo prietaisą rekomenduojama išjungti ir įvertinti, ar nepakito vaizdo ryškumas. Rekomenduojama be reikalo nejunginėti televizoriaus: minimalus intervalas tarp įjungimo ir išjungimo turėtų būti 15 sekundžių.

Kaip tinkamai nuvalyti televizorių?

Televizoriaus valymo imkitės tik tada, kai prietaisas yra išjungtas. Specialistai rekomenduoja televizoriaus ekraną valyti viena kryptimi – iš viršaus į apačią, nes tai padės pasiekti pačių geriausių rezultatų. Ekranas gali būti valomas sausai arba šlapiai – jei pasirinksite pastarąją galimybę, naudokite specialias priemones, kurios yra pritaikytos konkrečiam paviršiui.

Parinkite tinkamą televizoriaus vietą

Televizoriui labiausiai tiks tokia namų vieta, kurioje nesikaupia pernelyg daug dulkių, nes tai galės užtikrinti gerokai paprastesnę įrenginio priežiūrą. Nors neretai nusprendžiama papildomą televizorių pastatyti virtuvėje, tačiau šioje patalpoje įrenginys gali apsitraukti riebalais, todėl būtina naudoti kokybišką gartraukį, kuris padės apsaugoti televizorių nuo įvairių nešvarumų (niekam ne paslaptis, kad riebalų valymas kartais tampa tikru iššūkiu).

Televizoriaus tvirtinimas

Nors televizorius neretai yra tiesiog pastatomas ant staliuko, tačiau taip pat galite pasvarstyti ir apie šio prietaiso tvirtinimą prie sienos. Tam skirti laikikliai gali užtikrinti kur kas stabilesnį įrenginio tvirtinimą, todėl jums nereikės nuogąstauti, kad televizorius gali nukristi, jei jį užkliudys žaidžiantys vaikai ar augintiniai (žinoma, jei nuspręsite televizorių tvirtinti prie sienos, svarbu užtikrinti, kad televizorius laikytųsi pakankamai tvirtai).

Laiku kreipkitės į meistrus

Jei pastebėtumėte tam tikrų televizoriaus darbo nesklandumų, tikrai nereikėtų delsti. Jei į meistrus kreipsitės pakankamai anksti, tikėtina, kad įrenginio remontas bus gerokai paprastesnis ir reikalaujantis mažiau pinigų. Prieš įsigyjant naują televizorių visada naudinga išsiaiškinti, kokiam laikotarpiui yra teikiama garantija, nes įrenginio gedimo atveju remontas jums gali nieko nekainuoti.

UAB „Market Rats“ informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą