Ar verta investuoti į sulankstomą dviratį?

Dviračiai gali būti įvairiausių skirtingų tipų. Plačiai naudojami kalnų, plentiniai, hibridiniai dviračiai. Na, o sulankstomi dviračiai pastaraisiais metais sulaukia gana didelio susidomėjimo. Kadangi, vis daugiau dviratininkų jais ima domėtis ir juos įsigyja, vis daugiau gamintojų imasi gaminti sulankstomo tipo dviračius. Dauguma dviratininkų, dviračių sporto mėgėjų, pasivažinėjimų dviračiais entuziastų įžvelgia nemažai sulankstomų dviračių privalumų, kurie ir skatina tokį dviratį turėti. Funkcionalūs, patogūs ir kompaktiški - sulankstomi dviračiai gali tapti puikiu pasirinkimu tiems, kurie nori dviračio, bet neturi sąlygų standartinio modelio laikymui. Kuo šie dviračiai ypatingi ir ar tikrai verta investuoti ir įsigyti sulankstomą dviratį, sužinosite šiame straipsnyje. 

Sulankstomi dviračiai - kas tai?

Sulankstomi dviračiai - dviračių tipas, kurio populiarumas vis didėja ir auga. Šie dviračiai, iš esmės, savo išvaizda primena standartinio tipo dviračius, tačiau, pasižymi viena, labai naudinga ir praktiška ypatybe - turi sulankstomą rėmą. Tokie dviračiai yra šiek tiek mažesni, tad ir susilanksto į kompaktišką, patogu nešti, transportuoti ir sandėliuoti dydį. Sulankstomi dviračiai yra labai mėgstami miesto gyventojų, kurie nori mėgautis dviračių teikiamomis funkcijomis ir privalumais, bet neturi vietos ir sąlygų standartinio dviračio laikymui ir transportavimui. Tokius dviračius ne tik patogu ir lengva laikyti namuose, bet ir vežti automobilyje. Išsiruošus į keliones, atostogas, nereikės rūpintis specialiais automobiliniais dviračių laikikliais, nes sulankstomas dviratis puikiai tilps į automobilio bagažinę. Patogumas, funkcionalumas ir kompaktiškumas - štai ką suteikia geras, kokybiškas ir tinkamai pasirinktas sulankstomas dviratis. 

Sulankstomų dviračių teikiami privalumai

Sulankstomi dviračiai - praktiškas ir geras pasirinkimas. Jie pasižymi tam tikrais privalumais, savybėmis ir ypatybėmis, dėl kurių tikrai verta apsvarstyti jų įsigijimą. Pirmiausia, šie dviračiai garantuoja saugumą. Jie yra efektyviai sulankstomi ir surakinami, todėl, juos sunku pavogti. Negana to, sulanksčius tokį dviratį galima patogiai ir lengvai įsinešti į patalpų vidų: ofisą ar namus. Tai reiškia, kad tokio tipo dviratis visada bus šalia jūsų, galėsite būti užtikrinti jo saugumu. 

Lengvas ir patogus naudojimas - ko gero, didžiausias sulankstomų dviračių privalumas. Šie dviračiai yra itin lengvai ir patogiai sulankstomi ir tam tikrai nereikalauja įmantrių technikų ar įgūdžių. Dauguma modelių gali būti sulankstomi vos per 30 sekundžių. 

Kompaktiškas dydis - dar vienas, esminis šių dviračių privalumas. Žinoma, kiekvienas sulankstomas dviratis turi skirtingą dizainą, skirtingą sulankstymo mechanizmą, tačiau, visi jie pasižymi viena ypatybe - kompaktišku dydžiu, kai yra sulankstyti. Toks kompaktiškas dydis leidžia juos patogiai sandėliuoti, laikyti ir transportuoti. Sulankstytas tokio tipo dviratis puikiai tilps net ir mažiausiame bute, balkone ir mašinos bagažinėje. Juos itin patogu įsikelti į viešąjį transportą, dalis modelių gali būti varomi ant ratų, net jei yra sulankstyti. 

Kokiais trūkumais pasižymi sulankstomo tipo dviračiai?

Vis dėlto, kaip ir kitų tipų, taip ir sulankstomi dviračiai turi tam tikrus minusus, trūkumus, kuriais pasižymi. Ko gero, vienas iš didžiausių trūkumų - svoris. Nors dauguma laikosi nuomonės, kad tokie dviračiai yra labai lengvi, kadangi, pasižymi kompaktišku dydžiu, iš tiesų, jie yra gana sunkūs. Taip yra todėl, kad daug sveria jų naudojami sulankstymo mechanizmai. Žinoma, galima rasti ir lengvų modelių, gaminamų ir titano ar anglies pluošto, tačiau, toks dviratis kainuos kur kas daugiau. 

Minusu galime laikyti ir sulankstomo dviračio kainą. Sulankstomi dviračiai yra tikrai nepigūs. Neretai, dalis modelių būna net brangesni už standartinių, paprastų tipų dviračius. Tačiau, dalis žmonių laikosi nuomonės, kad investuoti į sulankstymo galimybę yra tikrai verta. 

Galiausiai - sulankstomi dviračiai gali būti ne tokie patogūs. Teigiama, kad dėl sulankstomų dviračių tvirtumo, stabilumo, važiavimas tampa ne toks patogus ir minkštas. Dažnai tam įtakos turi ir mažesni sulankstomų dviračių ratai, padangos. Mažesni ratai sunkiau susitvarko su kelio nelygumais, duobėmis ir ne taip efektyviai sugeria smūgius, vibracijas. Tai reiškia, kad ilgose kelionėse, šio tipo dviratis, gali kelti diskomfortą, varginti. Tačiau, trumpiems atstumams, sulankstomas dviratis bus puikus pasirinkimas. 

Jei galvojate ar verta investuoti į sulankstomą dviratį, atsakymas turėtų būti gana aiškus. Šie kompaktiški, lengvai naudojami, transportuojami ir sandėliuojami dviračiai gali tapti neatsiejamu kasdienybės kompanionu, padedančiu efektyviai įveikti atstumus. Varle.lt svetainėje rasite platų jų pasirinkimą bei šaunias akcijas. Čia visada žemos kainos! 

UAB „Market Rats“ informacija

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą