Kovos dėl į Naująją Zelandiją norimos atiduoti mergaitės tęsiasi: „Mums draudė bendrauti“

„Aš tai šiandien 99 procentais esu įsitikinusi, kad mergaitei draudžiama su manimi bendrauti, nes nebuvo niekas daroma, kad ta mergaitė galėtų mane pažinti ir mes susitiktume. Pradžioje mes tikrai galėjome su ja bendrauti ir telefonu, kalbėjomės nuo sausio vidurio, kai parašiau prašymą. O paskui pradėjo tie santykiai konkrečiai trūkinėti. Aš prieš tai turiu žinučių, kad auklėtoja barė, kad auklėtoja draudė bendrauti“, – taip LNK gyvenimo būdo laidai „Nuo... Iki...“ teigė alytiškė verslininkė, dviejų vaikų mama Renata Kantaravičienė.

Moteris sunkiai tvardė emocijas kalbėdama apie 10-metę mergaitę, dėl kurios globos prasidėjusi kova pastaraisiais mėnesiais aptarinėjama ne tik žiniasklaidoje, visuomenėje, bet ir svarstoma teisme. Erdviame dviejų aukštų name Alytuje pasitikusi verslininkė pasakojo su šeima pasirengusi suteikti namus mergaitei, kad ji nebūtų įvaikinta užsieniečių šeimos ir išvežta už 17 tūkstančių kilometrų, į Naująją Zelandiją. Tačiau, pasak Renatos, jai ne tik neleidžiama susitikti su vaiku, tačiau, kaip įtaria moteris, mergaitė dar ir nuteikinėjama bei įkalbinėjama išvykti iš Lietuvos.

Dešimtmetės mergaitės istorija aistras žiniasklaidoje ir visuomenėje kursto dar nuo praėjusių metų pabaigos, pasirodžius globėjos savanorės interviu. Kaunietė nuogąstavo, kad globotinę ruošiama tyliai įvaikinti ir išvežti net į Naująją Zelandiją, ir pasakojo, kad galimybė nuolat globoti mergaitę jai net nebuvo pasiūlyta. Lietuvoje kilo didelis skandalas, į kurį įsivėlė ir garsūs politikai, ir netikėtai atsiradęs mergaitės brolis, 25 metų Arūnas Leščiauskas. Kovo pabaigoje teismas turėtų priimti sprendimą – ar leisti įsivaikinti mergaitę porai iš Naujosios Zelandijos.

lrytas.lt informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą