Ekspertai grindų pasirinkimo rebusą pasiūlė išspręsti atsigręžus į savo gyvenimo būdą

 

Įsirengiant ar remontuojant namus, grindų danga tampa vienu iš svarbiausių tiek investiciniu, tiek dizaino klausimu. Kai rinkoje tokia didelė įvairiomis charakteristikomis pasižyminčių grindų dangų pasiūla, o dizaino tendencijos vis žavi gebėjimu nuolat plėsti kūrybiškumo ribas, kuriantiems savo namus priimti sprendimą tampa tikru iššūkiu. „Domus galerija“ ambasadorė – interjero dizainerė – Agnė Stanikūnaitė ir ,,Kapri“ apdailos bei medžiagų salono direktorė Sigita Štarienė vieningai sutaria, kad grindų dangos pasirinkimas turi įtakos ne tik dizaino išpildymui, bet gali turėti nemenkos įtakos, ar namuose bus galima jaustis komfortiškai. Ekspertai pasidalino įžvalgomis bei patarimais, padėsiančiais išsirinkti grindų dangą, tiesa, juos išdėstydami kiek neįprastu požiūriu – grindis galima rinktis, įvertinus, kaip jos įsilies į gyvenimo būdą.

S. Štarienė atkreipia dėmesį, kad grindys yra ta detalė namuose, prie kurios kasdien prisiliečia visi esantys namuose – tėvai, vaikai, draugai ar gyvūnai. Todėl pirmasis žingsnis – identifikuoti savo poreikius ir gyvenimo būdą, o tada pasirinkti grindų dangą, labiausiai atitinkančią numatytus kriterijus, kad netektų nusivilti ar keisti anksčiau numatyto laiko.

Auginantiems vaikus ir gyvūnus svarbus atsparumas ir lengva priežiūra

Žmonėms, auginantiems tiek vaikus, tiek gyvūnus labiausiai reikėtų atsižvelgti į grindų dangos patvarumą bei kelių dangų derinimą tarpusavyje. Dažniausios problemos, su kuriomis susiduria tėvai ir gyvūnų augintojai: subraižymai, nešvarumai, išsilieję skysčiai, įvairiausi ilgalaikiai grindų pažeidimai. Ekspertai teigia jog mažamečiams vaikams puikiai tinka kiliminė danga, tačiau valgymo zonoje reikėtų įrengti atsparesnes ir paprastesnės priežiūros reikalaujančias grindis, pavyzdžiui, vinilo dangą ar akmens masės plyteles. „Šiandien technologijos suteikia galimybę gaminti tokias akmens masės plyteles, kurios puikiai imituoja natūralų medį. Kadangi jų atsparumas labai aukštas, tai puikus pasirinkimas šeimoms su mažais vaikais ar auginantiems gyvūnus”, – teigia „Domus galerijoje“ įsikūrusio salono „Kapri“ atstovė.

Technologai atrado sprendimą ir nuolat skubantiems

Gyvenantiems itin greitu tempu ir nenorintiems skirti laiko rūpinimuisi grindimis puikiai tinka vinilo dangos. Šios grindys yra technologinis reveransas lauko taupymui. Jas nesudėtinga įrengti, tarnauja itin ilgai, yra atsparios drėgmei, įbrėžimams, lengvai valomos, o dėl savo plonumo ir pralaidumo idealiai tinka kloti kaip šildomas grindis. Atrodo, kas praktiška, tai nebus gražu, tačiau spauda gali imituoti tiek medžio, tiek plytelių tekstūrą, tad ši danga tinka ir įvairioms namų erdvėms: kambariams, prieškambariui, virtuvei ir net voniai. Toks universalumas suteikia galimybę visas grindis namuose puošti viena danga.

Mėgstantiems prabangą ir namie praleidžiantiems daug laiko raktiniu žodžiu tampa „natūralumas“

Natūralus akmuo – tai pasirinkimas žmonėms, mėgstantiems prabangą. Nemažai laiko praleidžiantys namuose šeimyniški žmonės tikisi jaukumo, skiria dėmesį daiktų vertei, tad dažniausiai renkasi natūralias parketlentes. Interjero dizainerė A. Stanikūnaitė tikina, kad parketas, klojamas įvairiais raštais vėl ypatingai vertinamas. „Prancūziška eglutė ar detalūs žaismai kvadratinėmis formomis – šios kompoziciškos grindys praturtina įvairaus stiliaus interjerą. Restauruojamuose dvaruose ar iš pagrindų remontuojamuose senos statybos namuose jas stengiamasi išsaugoti ir atnaujinti. Tuo tarpu klojant naujas, įkvėpimo semiamasi iš praėjusių amžių nemaraus meno, rašto pasirinkimas gali tapti asmens kūrybiškumo išraiška. Šios grindys natūralios, gražios, šiltos ir prabangios, tačiau už visa tai tenka sumokėti ir sudėtingesne priežiūra”, – tikina A. Stanikūnaitė.

Šilumos mėgėjams siūlo pamiršti senus įsitikinimus

Tie, kurie nemėgsta šalčio, turėtų pagalvoti apie šildomų grindų įsirengimą, kurios iš ryto maloniai nuteiks dienos pradžiai, pasitikdamos pėdas šiluma. Ekspertai teigia, jog apie šildomas grindis sklando daugybė mitų. „Kartais tenka susidurti su klientų nuostaba, kai ant šildomų grindų pasiūlome kloti parketlentes, laminuotą ar vinilo dangą. Įsitikinimas, kad ant šildomų grindų galima kloti tik keramikines plyteles – neteisingas“, – teigia S. Štarienė. Ji priduria, kad šildomos grindys ne tik komfortiškas, bet ir praktiškas pasirinkimas – įsirengus tinkamo galingumo sistemą galima atsisakyti radiatorių. Be to, šildomos grindys voniose leidžia užkirsti kelią pelėsių susidarymui.

Įsivertinus savo gyvenimo būdą ir poreikius, tada galima nuspręsti, kokio medžiagiškumo danga, jų dermė namuose tinka. Šiais klausimais taip pat reikėtų laužyti įsisenėjusius stereotipus – virtuvėje nebūtinai turi būti plytelės, o parketlentės nebūtinai klojamos ant grindų. Galima rasti pavyzdinių interjerų, kur grindų danga yra išpuoštos sienos. Technologijos sparčiai žengia į priekį, tad dėl grindų specifikacijų, jų tarpusavio dermės rekomenduojama konsultuotis su specialistais. Tokiu būdu įsirengiant namus dizaino sprendimuose nereikės riboti fantazijų.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą