Baisiausi Zodiako ženklų kompleksai

Psichologai įsitikinę, kad jeigu žmogus neigia turintis kompleksų, tai reiškia, jog jie giliai įsišakniję jo pasąmonėje. Kompleksai trukdo harmoningai vystytis asmenybei, neduoda visavertiškai realizuoti savęs visuomenėje. Štai kokie kompleksai būdingi įvairiems Zodiako ženklams.

Avinas

Užsispyręs, emociškai susijaudinantis Avinas turi aiškų polinkį į lyderystę, kuri bėgant laikui perauga į pranašumo kompleksą. Avinas save suvokia kaip patį geriausią, mano, kad turi pirmumo teisę. Bet jam nepakanka žinoti – reikia nuolat iš aplinkinių gauti savo išskirtinimo patvirtinimą. Avinas turi girdėti patvirtinimus, kad jis pats protingiausas, pats gražiausias, pats stipriausias, netgi pats kukliausas. Kur ten! Jis tiesiog neįtikėtino, nepralenkiamo, fantastiško kuklumo žmogus!

Jautis

Solidus, praktiškas, žemiškas Jautis labiausiai bijo permainų, baiminasi prarasti stabilumą, ypač finansinį. Psichologai tokią baimę vadina nepastovumo kompleksu. Jautį taip nervina permainos, kurių jis nekontroliuoja, kad jau geriau jas pats sukels. Todėl tarp jų tiek daug revoliucionierių. Jaučiai tokie įtarūs, kad įgyja nepasitikėjimo kompleksą. Jie nepasitiki niekuo, o ypač sunkiais atvejais – net ir savimi.

Dvyniai

Permainingi, nenustygstantys Dvyniai – vaikščiojanti kompleksų puokštė ir dovanėlė psichologui. Viskas prasideda nuo asmenybės susidvejinimo, o kiekviena asmenybė pateikia savų siurprizų. Jeigu viena pusė kenčia nuo nevisavertiškumo komplekso, kita įgyja pranašumo kompleksą. Ir visumoje išeina gana harmoninga asmenybė. Jeigu Dvynių pusės nesugeba susitarti, juos apima sunkus neryžtingumo kompleksas – jiems sunku priimti bet kokį sprendimą. O priėmę sprendimą jie linkę jį iš karto keisti.

Vėžys

Neužtikrinti, kerštingi, užsisklendę Vėžiai turi iš karto net keletą kompleksų. Pats mylimiausias jiems yra nevisavertiškumo kompleksas. Vėžys mėgaujasi savo trūkumais: fiziniais, dvasiniais, profesiniais. Kartais jis taip įninka į kentėjimus, kad jam kyla kankinio, nuolat laukiančio užuojautos, komleksas. Infantilūs Vėžiai dažnai kenčia nuo Piterio Peno komplekso – nenoro užaugti, prisiimti atsakomybę.

Liūtas

Valdingi, karališki Liūtai ir kompleksus turi atitinkamus. Pirmas ir svarbiausias iš jų – Napoleono kompleksas. Jam būdingas noras bet kokia kaina pasiekti sėkmę, užkariauti pasaulį, gauti pelnytą pripažinimą. Kitais kartais Liūtą apima valdžios kompleksas – noras vadovauti žmonėms, valdyti darbus, viską kontroliuoti. Perdėtas išdidumas, savo vertės pajautimas, nepakaltinamumas rizikuoja peraugti į didybės maniją. Pabandžius apriboti Liūto kompleksus, jis sunyksta, sudžiūsta, net fiziškai sumažėja.

Mergelė

Pedantiškos, kruopščios Mergelės, analizuojančios kiekvieną savo žingsnį, rizikuoja įgyti pirmūnės kompleksą. Tai amžina kova dėl tobulumo, aukštų rezultatų pasiekimo. Joms dažniausiai svarbiausia tampa ne pats darbas, o noras jį atlikti geriausiai. Jeigu Mergelei nepavyko tapti „pirmūne“, ji pradeda su savimi mintyse begalinį dialogą, kuris veda prie kaltės komplekso. Jai būdinga kaltinti save visomis nuodėmėmis, dėl visų nelaimių, apsėda mintis, kad viską buvo galima padaryti geriau. Mėgaujasi siutindama aplinkinius detaliu savo klaidų vardijimu.

Svarstyklės

Amžinai dvejojančios, minkštos, pasiduodančios poveikiui Svarstyklės kenčia nuo užspaustumo jausmo ir žemos savivertės. Tai baigiasi priklausomybės nuo svetimos nuomonės kompleksu – dar viena nevisavertiškumo komplekso atmaina. Patologiškai nesugebančios priimti sprendimų Svarstyklės turi neryžtingumo kompleksą. Prireikus daryti sprendimą jas ima krėsti drebulys, jos net gali apalpti. Atidėliodamos sprendimą jos galiausiai pasirenka ne patį geriausią variantą.

Skorpionas

Klastingas, ambicingas, piktas Skorpionas užvaldytas valdžios komplekso. Ir norą įsakinėti laiko visiškai natūraliu dalyku. Tuo tarpu pats visiškai nemoka paklusti. Įsitikinęs savo išskirtinumu Skorpionas iš aukšto žiūri į aplinkinius. Laipsniškai toks pasipūtimas perauga į kritiko kompleksą. Būdingi požymiai – cinizmas, įtarumas dėl visko pasaulyje ir devizas „Man viskas galima!“

Šaulys

Aktyvus, kupinas optimizmo Šaulys apsėstas siekio padėti visiems ir kiekvienam, net jeigu niekas to neprašo. Šiam atvejui psichologai numatę didvyrio kompleksą – norą vykdyti labai sudėtingas užduotis, atnešančias visuotinį gėrį. Būtina sąlyga – dėkingi liudininkai. Tada Betmeno ir Supermeno hibridas bus pasirengęs naujiems pasiekimams. Moteriška atmaina – motinos Teresės kompleksas: noras padėti visiems nelaimingiesiems, pagailėti, sušildyti.

Ožiaragis

Atsargus, užsisklendęs, savimyla Ožiaragis toks neatviras, kad iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti esantis žmogus be kompleksų. Bet patyręs psichologas jame suras užslėptą nevisavertiškumo kompleksą. Ožiaragis jame randa stimulą augimui, kai žmogus nori įrodyti, kad gali būti geresnis už kitus. Toks požiūris į savo netobulumą leidžia šio ženklo atstovams pasiekti aukštų rezultatų.

Vandenis

Įnoringas, ekscentriškas vandenis turi originalių kompleksų. Vyrams tai Don Žuano kompleksas – mokėdamas vilioti jis dažnai naudojasi savo žavesiu, sugundo ir greitai pameta merginas. Bet savo sugebėjimus praranda sutikęs moterį, kuri iš tiesų daug jam reiškia. Moteriškas variantas – Kleopatros kompleksas, kuriame keistai dera įsitikinimas savo grožiu, nepakartojamumu ir siekis įsakinėti, bausti partnerį.

Žuvys

Bevalės Žuvys, plaukiančios pasroviui, pasirinko Pelenės kompleksą – stebėtojišką požiūrį į gyvenimą, pasyvų permainų laukimą, inertišką viltį sutikti princą. O kai princas visgi pasirodo horizonte – norą pabėgti, pasislėpti. Tas pats su nedidelėmis variacijomis liečia ir vyrus – tik jie laukia nuostabiosios princesės.


Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą