Respublikinis konkursas-festivalis „Perliukai“ Dzūkijos sostinėje

2017 m. gruodžio 5 d. Alytaus jaunimo centre (Tvirtovės g. 3, Alytus) vyko IV respublikinis jaunų neįgalių muzikos atlikėjų konkursas-festivalis „Perliukai". Į Dzūkijos sostinę – Alytų šis konkursas-festivalis atkeliavo iš Lietuvos kultūros sostinės – Klaipėdos, o jį globoti sutiko Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius.
Nacionalinis jaunų neįgalių dainininkų ir instrumentalistų konkursas-festivalis vyksta kas trejus metus apimdamas atskirus regionus. Konkurso-festivalio „Perliukai" regioninės atrankos 2017 m. organizuojamos Klaipėdoje ir Alytuje, o 2018 m. jos vyks Kaune, Šiauliuose, Vilniuje. Pasak renginio organizatorių, šiuo konkursu-festivaliu ugdomas ne tik neįgalių vaikų ir jaunuolių (3–29 metų) kūrybiškumas, skatinama muzikinė saviraiška, bet ir siekiama atkreipti dėmesį ir įvertinti muzikos pedagogus, pasirinkusius dirbti su skirtingą negalią turinčiais jaunais muzikos mylėtojais.
„Muzikos pedagogai retai sulaukia įvertinimo ir visuomenės dėmesio. Jų darbas itin svarbus, bet retai pastebimas, tad tai – galimybė jiems pasisemti idėjų, pasidalinti patirtimi, pajausti savo veiklą bendrame kontekste, sulaukti palaikymo, įvertinimo bei paskatinimo kurti bendrus projektus su kolegomis bei profesionaliais muzikantais", – teigia Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos „Guboja" pirmininkė, konkurso-festivalio „Perliukai" sumanytoja Viktorija Vitaitė.
Konkursinėje atrankinio, Alytaus regionui skirto, renginio programoje, varžėsi neįgalieji vaikai ir jaunuoliai iš Alytaus miesto, Prienų, Simno, o festivalinėje programoje pasirodė talentingi atlikėjai: populiarus dainininkas Jurgis Brūzga, Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų gimnazijos mokinės, trys sesės – Elzė, Ema, Ana Fedorcovaitės, Alytaus jaunimo centro vokalinė studija „Boružėlė". Konkurso dalyvių pasirodymus vertino kompetentinga komisija: prof. Aleksanda Žvirblytė, LSKD ,,Guboja" SPALVŲ ORKESTRAS vadovai Romualdas ir Valerija Brūzgai. Šiame regioniniame renginyje iš viso dalyvavo daugiau kaip 70 atlikėjų, jų vadovų iš vienuolikos įstaigų, organizacijų.
Baigiamasis konkurso-festivalio „Perliukai" uždarymas, kuriame dalyvaus visų penkių regioninių konkursų nugalėtojai vyks Vilniuje kitų metų pabaigoje. Planuojama, kad konkurso-festivalio „Perliukai" programoje iš viso dalyvaus iki 1 000 neįgaliųjų ir sveikųjų atlikėjų iš visos Lietuvos.
Respublikinį konkursą-festivalį „Perliukai" organizuoja Lietuvos specialiosios kūrybos draugija „Guboja". Pagrindiniai rėmėjai: Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos, Lietuvos kultūros ministerija, Lietuvos kultūros taryba. Pagrindiniai konkurso-festivalio „Perliukai" Alytaus regione partneriai ir rėmėjai: Alytaus miesto savivaldybė, VšĮ Alytaus Jaunimo centras, Lietuvos specialiosios kūrybos draugijos „Guboja" Alytaus krašto atstovybė, VšĮ „Klasika LT".


LSKD „Guboja" pirmininkė Viktorija Vitaitė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą