Alytaus kultūros centro vasara turtinga įvairios muzikos skambesių

Karšti vasariški orai alytiškius kviečia prie ežerų ir kitų vandens telkinių, bet ne visi gali ten nuvykti, o įdomiau praleisti vasarą norime visi. Mieste nuolat organizuojami kultūros renginiai ir kiekvienas gali rasti, kur apsilankyti.

Alytaus kultūros centras miestelėnus ir miesto svečius kviečia pasimėgauti muzikos renginiais, tarp jų ir Alytuje iš naujo atrastu žanru – džiazu. Visą vasarą įvairiose miesto vietose organizuojami džiazo piknikai. Nuo birželio iki pat lapkričio vyksta projektas „Džiazuojantis Alytus“, iš dalies finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos ir Alytaus miesto savivaldybės. Vykdant šį projektą, alytiškiai kviečiami dalyvauti nedideliuose, bet ypač jaukiuose koncertuose, piknikuose, improvizacinėje stovykloje. Koncertų ciklu siekiama ugdyti požiūrį, kad Alytus – klestinčios kultūros miestas, galintis pasiūlyti įvairių kūrybinės raiškos formų ir vietų. Koncertus organizuoja Alytaus kultūros centras su džiazo atlikėju Tadu Pasaravičiumi. Artimiausias džiazo piknikas įvyks rugpjūčio 8 d. 18 val. prie Alytaus kultūros centro fontano kartu su visų jau pamiltu tradiciniu renginiu „Vasaros fontanas“. Ansamblis „The Schwings Band“ (Lietuva) kvies pasinerti į subtilius džiazo skambesius, o per pertraukas mažieji žiūrovai galės pašėlti putų patrankos putose. Šiame renginyje visa šeima ras, ką veikti.

Beveik po metų pertraukos, rugpjūčio 16 d., į Miesto sodą grįžta vyresnių žmonių pamėgti Senjorų naktišokiai su kapela „Gatunkas“. Rugpjūčio 21 d. kultūros centro amfiteatre debiutinį albumą „Jaunaty“ pristatys alytiškių grupė „Velvet“. Folkloro ansamblis „Žvangucis“ visus, vertinančius etninę kultūrą, rugpjūčio 24 d kviečia į gandrų palydėtuves ant Pirmojo Alytaus piliakalnio. Besidomintieji vaizduojamuoju menu visą mėnesį darbo dienomis 10–17 val. gali apsilankyti Simono Norbuto ir Arvydo Švirmicko autorinėse parodose Alytaus kultūros centro parodų salėse.

Visa informacija apie Alytaus kultūros centro renginius www.alytuskc.lt. Praleiskime vasarą kartu!

Alytaus kultūros centro informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą