Latvių roką festivalyje „Bunda rokas“ pristatys dainuojanti gitaristė ir jos grupė

Baltų roką festivalyje „Bunda rokas“, kuris jau šį savaitgalį vyks Alytaus rajone, Bundorių k., pristatys ir latviai.

Septintą kartą rengiamo festivalio „Bunda rokas“ koncertai su atlikėjais iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos ir Baltarusijos klausytojų lauks rugpjūčio 14-osios (šeštadienio) vakarą, kino nakties žiūrovų – rugpjūčio 15-osios naktį. Paskutinis muzikinis akordas  tradiciškai skambės akustinėje sekmadienio popietėje Rumbonyse.

Festivalį „Bunda rokas“ remia Alytaus rajono savivaldybė.

Latvija – šalis, kurioje, skirtingai nei Lietuvoje, rokas nebuvo draudžiamas, o tai Rygoje, Liepojoje ir kitose šios kaimyninės valstybės vietose padėjo išsivystyti įvairioms labai skirtingų žanrų rokerių generacijoms.

Naują latvių roko kraują ankstesniais metais festivalyje pristatė grupės „All day long“, „Opium owl“ ir „So lucid electric feel“, o rugpjūčio 14-osios vakarą Latvijai atstovaus grupė „Purple negative“.

Vokalistė ir  su savo muzikantais grupę 2017 metais sukūrė Rygoje ir nuo to laiko kuria, gyvai atlieka alternatyvųjį indie roką. Ši muzika skamba ne tik koncertuose, radijuje, bet ir asmeniniuose grotuvuose.

„Purple negative“ pradėjo nuo debiutinio albumo „Soap“ (2018 m.), singlų „Your ignorance“, „Poison ivy“ ir „Fluorescent lights“. Šią dainą, palydėtą ir pirmuoju vaizdo klipu, grupė pristatė kaip kūrinį apie „pernelyg didelį visuomenės apsimetinėjimą ir tobulumo troškimą“, apie „žmonių primestus idealus ir būdus, kaip jaustis patogiai savo kailyje ir gyvenant savo protu“.

2020 m. grupė išleido minialbumą „Happy“. Skirtingai negu pirmąjį albumą „Soap“, kuris buvo įrašytas „Purple negative“ gitaristo miegamajame, „Happy“ gimė „Hodila records“ studijoje pas Girstą Laumanį Valmieroje, kur įsirašinėjo ir ankstesnieji „Bunda roko“ dalyviai „Opium owl“.

„Grupė savo kompozicijose jungia įdomią roko muzikos puokštę, kuri koncertuose neleidžia stovėti vietoje“, - „Purple negative“ kūrybą apibūdina muzikos kritikai.

„Kodėl punk muzikos įtakas dainose nustelbė atmosferinės ir melancholiškos melodijos?“, - paklausęs ištobulintų „Purple Negative“ garsų stebėjosi muzikos kritikas Sandris Vanzovičs, tikėdamasis, kad „kada nors grupė grįš prie šaknų ir jaunatviškai energingo skambesio“, kurį demonstruoja koncertuose.

„Purple negative“ tikro garso pasirodymas Bundoriuose bus ir grupės  debiutas Lietuvoje. Įdomu, kad kita latvių grupė („So lucid electric feel“) po pirmojo koncerto „Bunda roke“ sulaukė keturių kvietimų vėl groti mūsų šalyje, tuo sėkmingai pasinaudojo.

Grupė „Purple negative“:

Eliza Daine (vokalas, gitara),

Roberts Gromovs (gitara),

Karlis Pūķis (boso gitara),

Emils Lapiņš (mušamieji).

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą