„Mažosios Velykėlės su močiute“

Pirmas sekmadienis po šv. Velykų – Atvelykis, dar vadinamas Vaikų velykėlėmis. Ta proga 2018 metų balandžio 9 dieną į šventę „Mažosios Velykėlės su močiute“ Alovės pagrindinio ugdymo skyriuje susirinko priešmokyklinukai, pradinukai, jų tėveliai bei svečiai.

Šventei sukvietė ir vaišes dovanojo rėmėjai. Renginį organizavo ir vedė pradinių klasių mokytojos Renata Miškauskienė ir Sigutė Kaminskienė. „Mažųjų Velykėlių“ akimirkas užfiksavo dienraščio žurnalistės.

Renginio dalyvius ir svečius pasveikino skyriaus vedėja Loreta Alksninienė bei VšĮ „Kretingos maistas“ atstovė. Renginyje vaikai deklamavo eilėraščius apie pavasarį ir šv. Velykas, skambėjo nuotaikingos dainos, visi sukosi velykinių žaidimų ratelyje, varžėsi linksmosiose estafetėse su margučiais. Mokiniai ne tik pramogavo, bet ir sužinojo Atvelykio tradicijas bei papročius, išgirdo pasaką „Kodėl dažomi kiaušiniai?“, sužinojo margučių spalvų reikšmes.

Antroje šventės dalyje vyko rimtas darbas – kiaušinių dažymas įvairiais būdais: „Margutis servetėlėje“, „Margutis ryžiuose“, „Margutis vaivorykštės spalvose“. Renginio dalyviai labai noriai ir entuziastingai įsitraukė į šį kiaušinių dažymą netradiciniais būdais.

Pabaigoje už aktyvų ir kruopštų darbą vaikai buvo apdovanoti diplomais bei saldžiomis vaišėmis.

Pradinių klasių mokytojos Sigutė Kaminskienė, Renata Miškauskienė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą