Petrinių šventė Makniūnuose

Tradicinė Makniūnų sodžiaus bendruomenės Petrinių šventė į laisvalaikio salę sukvietė didelį būrį linksmai kartu pasibūti nusiteikusių žmonių. Tarp bendruomenės narių turime keturis Petrus ir jaunąjį Povilą, todėl jiems bendruomenės pirmininkė Dalė Baranauskienė įteikė po spyną, palinkėdama Petrams užrakinti duris, per kurias vaikšto senatvė ir ligos, Povilui – užrakinti dureles, per kurias vaikšto tinginys, trukdantis gerai mokytis. Rajono merui, kurio antrasis vardas Petras, linkėta užrakinti tas duris, per kurias į mūsų rajono savivaldybę ir gyventojų širdis norėtų įsliūkinti bet koks negatyvas, trukdantis suvokti, kaip gera gyventi čia, laisvoje Lietuvoje, džiaugtis taikia padange ir didžiausia dovana, kurią esame gavę – gyvenimu! Varduvininkus ir visus šventės dalyvius pasveikino rajono meras Algirdas Vrubliauskas, Raitininkų seniūnijos seniūnas Arūnas Laukaitis. Renginio metu buvo demonstruojamos skaidrės iš bendruomenės, aplinkinių kaimų žmonių gyvenimo, renginių. Jas paruošti padėjo mūsų bibliotekininkė Berūta Sadauskienė, kuri yra nepamainoma pagalbininkė organizuojant panašaus pobūdžio renginius.

Po oficialiosios dalies vyko meninių kolektyvų pasirodymas. Nuostabias dainas šventei dovanojo kolektyvai „Smiltė“ iš Nemunaičio (vadovas D. Juozapavičius), duetas „Šypsena“ iš Alytaus, mūsų krašto folkloro ansamblis „Apsingė“ (vadovas D. Juozapavičius), Alovės estradinė grupė „Romantikai“ (vadovas M. Verbickas). „Romantikų“ pasirodymo metu susikūrė gausi jų palaikymo komanda – tai mūsų mažieji, kurie šoko, strikinėjo, plojo. Aktyvūs, sportiški ir talentingi mūsų vaikučiai nebuvo pamiršti ir sportinių varžybų metu: Onutė Grybauskienė organizavo įvairias veiklas – piešimui ant plytelių, sportinėms rungtims.

Suaugusiųjų sportinėse varžybose dalyvavo keturios Petrų komandos ir jaunimo komanda. Petrų nešimo, vinių kalimo, virvės traukimo, smiginio, lanko ir kamuolio mėtymo bei kitoms rungtims teisėjavo Makniūnų pagrindinio ugdymo skyriaus – mūsų renginių partnerio – mokytojai Genutė ir Jonas Vansevičiai. Visi sportinių rungčių dalyviai buvo apdovanoti: vaikučiai jų pamėgtais muilo burbulais, o Petrų ir jaunuolių komandos – medaliais. Po sportinių varžybų ansamblis „Romantikai“ vėl visus sukvietė į laisvalaikio salę. Buvo daug juoko, klegesio, dainų, šokių. Šventės svečiai vaišinosi Petro žuviene, Petro arbata su medučiu, Petro baronienos troškiniu. O šokėjų poros sukosi iki vėlaus vakaro.

Esame dėkingi Alytaus rajono savivaldybei, dalinai finansavusiai šventę iš kultūros projektų programos, renginio partneriams – mokyklai, bibliotekai, seniūnijai, meno kolektyvams ir, aišku, visiems visiems dalyviams, kad aktyviai renkasi, dalyvauja. Matydama, kad kaimo žmogui rūpi ne vien ūkiniai darbai, bet ir kultūriniai renginiai, Makniūnų sodžiaus bendruomenės valdyba ir toliau organizuos renginius, neleis užgesti kultūros židinio ugnelei.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą