Švęsti taip pat reikia mokytis

Be to, kad žmogų išskiria iš kitų jo išmintis, žinios, talentai, pirmiausia jį išduoda elgesys su silpnesniais: senais, mažais, ligotais, skurdžiau gyvenančiais ar tiesiog neįstengiančiais (o gal net nenorinčiais) sau leisti viską. Tai ir yra vidinė kultūra, kurios reikia mokytis iš mažens – pirmiausia mažuose dalykuose.

Tam progų galima surasti daugybę, tačiau čia norisi prisiminti vieną iš jų – vaikų šventes. Niekur kitur taip greitai ir taip gerai nepasimato vaiko įgūdžiai bendrauti, diskutuoti, neišsišokti, nebūti egoistu, mokėti dalytis, įveikti stresą, pralaimėjimą, sumišimą ar net atstūmimą. Būtent šventės kaipmat parodo vaiko brandą: ir psichologinę, ir socialinę, ir kūrybinę.

Alytaus miesto mokyklų moksleiviai jau treji metai turi galimybę ugdyti šiuos įgūdžius būrelio „Mokomės švęsti kultūringai" veikloje. Plati programa leidžia supažindinti moksleivius su visais šventės etapais: nuo kvietimų gamybos iki įgūdžių, reikalingų svečiams užimti, formavimo. Šventinės erdvės bei stalo puošimo būdai, naujos smulkių dovanėlių gamybos technikos, puokščių ir šventinių kompozicijų gamyba, žaidimai, mįslės, progai pritaikytos nuotaikingos užduotys – tai vis labai skirtingas veiklos sritis apimančios užsiėmimų temos. Jos leidžia vaikams visapusiškai atsiskleisti, ugdo kūrybingumą, skonį, drąsą, poreikį ir gebėjimą bendrauti.

Mums, suaugusiems, smagu, kad būrelio veikla galime prisidėti prie vaikų pasitikėjimo savimi ugdymo, lavindami jų psichologinės ir fizinės ištvermės, kūrybinės ir santykių raiškos įgūdžius.

Neformalaus vaikų švietimo būrelio užsiėmimai vyko Senamiesčio pradinėje mokykloje.  Kassavaitinę 2 val. trukmės veiklą užtikrino  Alytaus miesto savivaldybės Švietimo programos priemonės plėsti neformalųjį vaikų švietimą (21.01.02.06) finansavimas iš Europos Sąjungos lėšų.

Vadovė V. Markauskienė

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą