Smagi šeimų popietė Birštone

Šeštadienį, liepos 21 d. Alovės šeimų klubas po užsiėmimų bendruomenėje, kartu su užimtumo specialiste D. Janukaitiene lankėsi Birštone. 

Birštono sakraliniame muziejuje visi kartu kepė miesto simbolį - kvepiantį banginuką, vaišinosi čiobrelių arbata ir sužinojo, kad ši kukli klebonija vienai dienai tapo Kaišiadorių katedra, kai 1957 m. per šv. Kalėdas palaimintasis vyskupas Teofilius Matulionis slapta savo įpėdiniu konsekravo kun. Vincentą Sladkevičių. Muziejaus ekspozicija atspindi Dievo tarno T. Matulionio ir kardinolo V. Sladkevičiaus gyvenimo žingsnius ir darbus, siekia atskleisti tikrąsias vertybes, suteikiančias drąsos ir stiprybės šiandien.

Birštono muziejuje edukacinės programos metu šeimos susipažino su Baltų simboliais, ženklais ir raštais, kurie naudojami ir Dzūkijos regiono tautodailėje, drožyboje, karpiniuose ir kituose rankdarbiuose. Sužinojo kuo Dzūkijos regiono raštai išsiskiria iš kitų regionų. Domėjosi audinių raštų ir ornamentų formomis, reikšmėmis, simbolika bei spalviniais aspektais. Išklausius pasakojimą apie simbolius ir raštus ant jau pasiūto maišelio, pagal pateiktus pavyzdžius, buvo galimybė nusipiešti savo simbolį ir užsipildyti maišelį šv. Agotos duonele.

Ekskursijos metu taip pat išbandytas dr. Kneipo sveikatingumo takas, ištvermingiausi įkopė į Vytauto kalną, pailsėjo Birutės viloje, paragavo sūraus mineralinio vandens ir  aplankė Birštono parką.

Alovės bendruomenės „Susiedai“ informacija

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą