Šiuolaikinės muzikos ansamblis Synaesthesis Alytuje

COOL PEOPLE PLAYING STRANGE MUSIC

Šiuolaikinės muzikos ansamblis Synaesthesis:
Karolis Variakojis (dirigentas)
Vytautas Oškinis (fleita)
Artūras Kažimėkas (klarnetas)
Diemantė Merkevičiūtė (smuikas)
Monika Kiknadzė (altas)
Gunda Baranauskaitė (violončelė)
Marta Finkelštein (fortepijonas)

Alytaus publikai puikiai pažįstamas Alytaus miesto simfoninio orkestro ,,Svajonė“ dirigentas Karolis Variakojis spalio 28 dieną Alytaus miesto teatro didžiojoje salėje pasirodys kiek kitokiame amplua. Su savo vadovaujamu ir sėkmingai į tarptautinę sceną žengiančiu Šiuolaikinės muzikos ansambliu Synaesthesis pristatys Lietuvoje itin retai skambančius šiuolaikinės muzikos kūrinius.
Provokuojantis programos pavadinimas – COOL PEOPLE PLAYING STRANGE MUSIC (liet. ,,Kieti žmonės grojantys keistą muziką“) apeliuoja į šiuolaikinės muzikos įvaizdį Lietuvoje - ,,keista“. Tuo pačiu siūlo požiūrį – kad esi ,,kietas“, jei suvoki šiandieninius meno reiškinius, atspindinčius išgyvenamą laiką ir jo įvairovę.
Šeši instrumentai – fleita, klarnetas, smuikas, altas ir fortepijonas, kurių skambesį puikiai pažįsta visi melomanai, atskleis netikėtus garsinius sprendimus. Netradicinė raiška, kurios klausantis vaizduotėje atsiveria naujos garsinės perspektyvos, skambės įvairiai – ironiškai, dramatiškai, romantiškai, įžūliai.... ir visuomet netikėtai.
Programoje:
Régis Campo (Prancūzija): „Pop – Art“ (2002);
Panayiotis Kokoras (Graikija/JAV): “Crama” (2006);
Yann Robin (Prancūzija): „Ftera“ (2014);
Sylvain Marty (Prancūzija): „Lithuanian Rotation“ (2016);
Lenka Novosedlíková (Slovakija): „twenty:seven:twenty“ (2017).


- bilietų kainos ir nuolaidos: bilietų kaina 7-10 eurų. Su nuolaida moksleiviams ir senjorams – 3 eurai
- bilietų platinimo vietos – Alytaus teatro kasa

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
SYNAESTHESIS BIOGRAFIJA
2013 m. dirigentas Karolis Variakojis ir kompozitorius Dominykas Digimas įkūrė šiuolaikinės muzikos ansamblį „Synaesthesis“. Jaunų ir ambicingų muzikantų komanda ėmėsi misijos pristatyti Lietuvos ir užsienio kūrėjų eksperimentinės muzikos kūrinius. Atlikėjams svarbu ne tik garsas, bet ir erdvė, šviesa, judesys ar naratyvas – visa tai, kas atliekamai muzikai suteikia daugiamatę perspektyvą ir naikina žanrų ribas.
Grupę sudaro studijas Lietuvoje ar svetur baigę, bei vis dar studijuojantys muzikantai. Ansamblis bendradarbiauja su įvairių sričių menininkais, siekia išbandyti kuo platesnius meno kontekstus. „Synaesthesis“ bendradarbiauja su kompozitoriumi Ryčiu Mažuliu, taip pat yra Lietuvos ansamblių tinklo narys. Ansamblio nariai nuolatos semiasi žinių iš ansamblių „Ictus“, „Klangforum Wien“, „Quatuor Tana“, „Chordos“ ir „FortVio“.
Ansamblis aktyviai dalyvauja Lietuvos šiuolaikinės muzikos gyvenime, pasirodymus rengia svarbiuose šiuolaikinės muzikos festivaliuose – „Druskomanija“, „Ahead“ ir „Gaida“, kaip reziduojantis ansamblis pasirodo tarptautiniuose Lietuvoje rengiamuose projektuose – DAR (Druskininkai Arts Residence) ir Užsienio menininkų rezidencijoje Kintuose, bei žengia pirmuosius užtikrintus žingsnius į tarptautinę sceną. 2016 m. ir 2017 m. metais atlikėjai pasirodė tarptautinėje vasaros akademijoje Austrijoje ir abu kartus parsivežė apdovanojimą „Just Composed“ už geriausią naujai sukurto kūrinio atlikimą ir interpretaciją. Šį rudenį ansamblio laukia trys svarbūs pasirodymai tarptautiniuose šiuolaikinės muzikos festivaliuose - ,,Gaida“ Lietuvoje, ,,Melos Ethos‘‘ Slovakijoje bei ‚,Crossroads‘‘ Austrijoje.

Meno vadovas – Karolis Variakojis
Vadovė – Marta Finkelštein

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą