Makniūnų sodžiaus bendruomenės senjorų šventė "Prie arbatos puodelio"

Spalio 16 dieną nuo ankstaus ryto Makniūnų sodžiaus bendruomenės namuose vyko pasiruošimas senjorų šventei „Prie arbatos puodelio“. Puošėmės jurginų žiedais, rudens dailininko teptuku nuspalvintais klevo lapais, raudonšonių obuolių pintinėmis. Sumanioji mūsų bendruomenės pagalbininkė Aldona Valatkevičienė prigamino daug skanėstų, tad moterys pjaustė, tepė, dėliojo ant stalų. Stengėmės, kad sukurtume jaukią ir gražią aplinką, nes laukėme ypatingų svečių – mūsų sengalvėlių, žmonių, kurie praėjo nelengvą gyvenimo kelią, tačiau išliko jauni širdimi, moka džiaugtis gyvenimu, nori „išeiti į žmones“, susitikti su seniai matytais kitų kaimų žmonėmis.
Atsinaujinusi naujomis kėdėmis ir langų žaliuzėmis bendruomenės salė vos sutalpino susirinkusius. Šventėje dalyvavo Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas, rajono kultūros skyriaus direktorė Eglė Sereičikienė, Alytaus rajono viešosios bibliotekos direktorius Aivaras Vyšniauskas, Alytaus rajono visuomenės sveikatos biuro direktorė Dalia Kitavičienė, Makniūnų pagrindinio ugdymo skyriaus mokytojai, seniūnijos darbuotojai ir Raitininkų seniūnijos senjorai.

Šventę pradėjo mūsų dainorėliai, sveikinimo žodžius senoliams sakė Raitininkų seniūnijos seniūnas Arūnas Laukaitis, bendruomenės pirmininkė Dalė Baranauskienė, rajono meras Algirdas Vrubliauskas, kuris atsivežė reprezentacinį filmą apie nuveiktus ir planuojamus atlikti darbus Alytaus rajone. Bibliotekos direktorius apdovanojo moteris, dalyvavusias akcijoje „Spalvotas pavasaris 2018“ ir mezgusias onkologinėmis ligomis sergantiems ligoniams kepuraites. Rasa Žilvytytė-Urbanavičienė, Terese Gružinskiene, Dovilė Jankauskienė, Vitalija Miliauskienė ir Ramunė Jaskevičienė buvo apdovanotos padėkomis ir dovanėlėmis.

Visiems labai patiko dainuojamosios poezijos atlikėjo Alberto Antanavičiaus-Šekspyro atliekami kūriniai. Bardas pats kuria žodžius savo dainoms, todėl labai smagu buvo išgirsti dainų apie Ryliškius, Makniūnus.

Kaip visada savo išradingumu užimti ir sudominti žmones pasižymėjo Dalia Kitavičienė, kiekvieną šventės dalyvį apdovanojusi tampria gumine juosta, sugebėjusi įtraukti visą salę sportuoti ir prisakiusi, kad šiuos pratimus darytume kiekvieną dieną, antraip kankins nemiga, nes „guminukai“ užkalbėti. Ir vien todėl, kad labai myli visus žmones, ir jai svarbu, kad būtume sveiki ir nesustingę.

Kokia gi šventė be koncerto? Gerą nuotaiką, gražias dainas ir eilėraščius, juokingus anekdotus mums dovanojo Alytaus miesto pagyvenusių žmonių asociacijos mišrus vokalinis ansamblis „Sidabrinė gija“ (vad. Antanas Ratkevičius).

Po koncerto visų laukė vaišėmis nukrauti stalai. Ilgai nesiskirstė senoliai, vaišinosi arbata, skambėjo dainos, buvo dalijamasi įspūdžiais. Gera buvo girdėt, kaip dėkodamos už šventę mūsų sengalvėlės kalbėjo: „Mes dar taip norime būti su žmonėmis”.

 

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą