Meteliuose vyko baigiamasis projekto renginys

Sekmadienį Metelių parapijos salėje vyko metus trukusio projekto „Čia gyvename – čia bendrai veikiame“  baigiamasis renginys.  Šį projektą įgyvendino Metelių bendruomenė „Tarp Dusios ir Metelio“ ir Lenkijos partnerio – Vysk. Antano Baranausko fondas „Lietuvių namai“ Seinuose. Baigiamajame  renginyje dalyvavo Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis bei Tarybos narys Saulius Petrauskas, svečiai iš Seinų Lietuvių namų, buvo gausus būrys Metelių krašto gyventojų.

Lazdijų rajono savivaldybės meras Artūras Margelis džiaugėsi sėkmingai įgyvendintu projektu, prie kurio skirdama lėšas prisidėjo ir savivaldybės Taryba. Meras kvietė ir toliau būti aktyviais, įgyvendinti dar ne vieną projektą, jungiantį Seinų krašto lietuvius ir Metelių bendruomenę. Dėkodamas už kūrybą statant spektaklius meras A. Margelis saldžias dovanas įteikė Seinų krašto lietuvių aktoriams ir režisierei E. Pakutkienei, Metelių kaimo bendruomenės aktoriams ir režisierei D. Andruškevičienei,  Ansambliui „Galadusys“ vad. L. Jakulevičienė ir svečiams iš Marijampolės, šeimyniniam duetui Artūrui ir Robertai Petraškoms taip pat už iniciatyvas, idėjas ir darbą kaimo žmonių labui, meras dėkojo bendruomenės pirmininkei Ramunei Botavičienei.

Kaip teigė Metelių bendruomenės pirmininkė Ramunė Botvičienė, projekto laikas praskriejo kaip viena diena.  Dar visai neseniai buvo pristatinėjamos planuojamos projekto veiklos, o baigiamojo renginio metu  galima prisiminti,  visas vykusias veiklas ir džiaugtis rezultatais.  Projekto metu dalyviai gamino kaukes, kurias buvo galima įvertinti integracinio renginio žiemos pramogos ant ledo metu, kuris vyko prie Metelio ežero, su svečiais iš Lenkijos. Dviračiais važiuota iki regioninio parko ir ten vykusi mankšta, organizuotas ėjimas šiaurietiškomis lazdomis Metelių regioninio parko takais, vyko sodo architektūros staliaus, žvejybos tinklų bei žuvies rūkinimo mokymai. Apsilankyta levandų ūkyje ir molio dirbtuvėse Lazdijų rajone. Lenkijoje organizuoti dviračių ir baidarių žygiai, amatų stovykla, kurioje mokytasi drožybos, vilnos vėlimo ir žvakių liejimo amatų.

Taip pat projekto metu pastatyti du spektakliai, kurie parodyti ir baigiamojo renginio  metu. Juose vaidino Seinų Lietuvių namų ir Metelių bendruomenių nariai.  Bendruomenės pirmininkė R. Botvičienė  pasidžiaugė, kad projektas atnešė smagias akimirkas, naujas pažintis bei nuoširdų bendravimą.

Renginio metu ne tik buvo pristatyti projektų veiklų rezultatai, bet ir parodyti du nuotaikingi spektakliai pagal V. Krėvės apysaką „Raganius“, ir pjesė pastatyta iš liaudies pasakojimo „O pas mus kaimi“. Gėlių  žiedai ir padėkos įteiktos visiems prie projekto prisidėjusiems žmonėms. Po oficialiosios renginio dalies visi buvo kviečiami neišsiskirstysi, dar pabūti kartu, pasidžiaugti sėkmingai įgyvendintu projektu ir aptarti tolimesnius planus.

Lazdijų r. sav. inf.

Komentarai

Komentarų nėra

Parašykite komentarą